Now Reading
Sa imi termin sau nu lucrarea de diploma?

Sa imi termin sau nu lucrarea de diploma?

Sa imi termin sau nu lucrarea de diploma? E o problema cu adevarat importanta pentru mine si ma afecteaza foarte mult.
Sunt in ultimul an la facultate. Desi mi-am ales tema lucrarii si coordonatorul inca din februarie, pana acum nu am scris decat un capitol. In toata aceasta perioada, colegii, inclusiv profesorul coordonator, mi-au spus ca am o lucrare grea, in plus tema nu a fost aleasa de mine, ci de profesorul coordonator. In doua sapatamani ar trebui predata intreaga lucrare, insa eu simt ca nu as putea sa o termin cu bine. Pe de o parte, sunt nemultumita ca nu voi termina anul asta, pe de alta parte, nu vreau sa fac o lucrare de mantuiala.

Nu stiu ce sa fac, am inceput sa am crize, atacuri de panica, trec brusc de la o stare la alta si nu as vrea sa ma imbolnavesc.

Intrebare pusa de: Oana, 22

Raspunsul psihologului:

Din pacate, suntem rezultatul deciziilor si emotiilor noastre. Cu siguranta ca o lucrare de diploma nu poate fi scrisa atat de repede si va trebui sa evaluezi bine situatia ta in acest sens. Chiar daca nu termini anul acesta, aceasta lucrare poate fi data si intr-o etapa viitoare. Trebuie sa te interesezi cand este viitoarea sesiune si din acel moment sa te apuci serios de treaba sau… sa iti alegi o alta tema, mai placuta pentru tine, mai usoara, mai apropiata de interesele tale.

Pentru ca majoritatea colegilor tai sunt pe final, ar trebui sa stii ca acest moment este important si ar trebui sa abordezi problema mai matur si mai realist. Deja ai o varsta care te incadreaza intr-o alta etapa si alt statut, asa ca, gata cu etapa in care toata lumea este egala, toti trebuie sa castige, toti vor termina!!!

Iportant este ca acest moment sa te ajute sa te maturizezi si sa vezi viata asa cum este: o serie de incercari la care putem sau nu sa facem fata. Depinde de noi “cum ne asternem”!
Multa bafta!

.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top