Now Reading
Sexualitatea umana este o psihosexualitate

Sexualitatea umana este o psihosexualitate

Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, caci ma confrunt cu o problema cu care nu m-am mai intalnit si mi-e tare greu. Am un prieten, ne stim de aproape 5 luni de zile. In tot acest timp insa nu am reusit sa ne cunoastem suficient, pentru ca eu sunt studenta in orasul in care locuieste.

Dupa ce ne-am indragostit, eu a trebuit sa ma intorc in orasul meu, pentru ca terminasem anul universitar. Au fost doar cateva intalniri scurte pe parcursul vacantei, plus telefoane zilnice si mail-uri, dar acum am revenit pentru a-mi relua cursurile. Totul parea bine si frumos, el se comporta exemplar si este ce-mi doresc. Imi place si caut stabilitatea. De cateva zile insa, ne macina o problema. Cand ajungem in pat amandoi, el pare sa se inhibe, desi initial este „pornit” si dornic, la un momentdat se opreste, nu mai este excitat, se enerveaza.

La inceput mi-a spus ca simte ca „are emotii”… ca e ceva nou pentru el, nu inceta sa imi faca complimente, sa-mi admire corpul etc. Am crezut ca vor trece. Acum insa i se intampla in continuare la fel. Aseara mi-a spus ca ma simte absenta, ca nu am initiativa. Intr-adevar, de felul meu nu sunt o persoana indrazneata, si nu ma exteriorizez sonor sau mai stiu eu cum in timpul actului sexual, insa imi place sa fac dragoste si ma bucur de ea. Am incercat sa ii arat si lui asta, desi nu ma caracterizeaza, am crezut ca pot sa il ajut, dar inutil.

Mi-e tare greu, pentru ca tin mult la el si problema asta este foarte suparatoare. Il vad lezat, frustrat, nervos, nu intelege ce i se intampla si nu stim care este cauza acestei probleme. Va rog mult sa ma ajutati! Eu nu credeam ca ma voi confrunta cu astfel de probleme, insa se pare ca acum chiar am nevoie de o parere de specialitate. Va multumesc!

Intrebare pusa de: Nicole, 22

Raspunsul psihologului:

Nicole,
Sexualitatea umana este o psihosexualitate. Altfel spus, orice se intampla in plan psihic influenteaza experienta trairii sexualitatii. Daca sunt probleme emotionale in cuplu (emotii reprimate, lucruri nespuse etc), acestea se vor manifesta in mod cert in plan sexual.

Asta cred ca se intampla ÅŸi in cazul vostru. Exista lucruri nespuse intre voi. Este posibil ca dintr-un motiv anume, care nu este evident acum pentru tine si care sa nu aiba legatura cu sexualitatea, el sa fie furios pe tine. Ceva l-a nemultumit si isi exprima supararea in plan sexual, prin inhibarea dorintei.

Este de asemenea posibil ca in timpul vacantei sa se fi intamplat ceva, sa fi cunoscut pe altcineva – merita investigat.

Pentru a rezuma, problema din pat este reflectarea unei probleme din planul afectiv-emotional. Discutand sincer despre ceea ce simtiti unul pentru altul, despre temerile si nemultumirile voastre, despre ce vadoriti in mod real unul de la celalalt, aveti sanse sa inlaturati blocajele.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top