Now Reading
Solutia aparent magica, pastila, nu va poate rezolva problemele relationale

Solutia aparent magica, pastila, nu va poate rezolva problemele relationale

Buna ziua. As avea nevoie de putin ajutor … Ca sa incep cu inceputul – am crescut intr-un mediu nu tocmai calm, parintii se certau mai mereu, lucru care m-a afectat destul de mult de-a lungul vietii. Sunt o fire agitata, emotiva, si ma stresez foarte usor, din orice. Problemele au continuat, acelasi mediu, ajungand sa ma simt mai bine la scoala, sau pe strada, decat sa ajung acasa.

In timp am inceput sa am depresii, pe care am incercat sa le rezolv pe cum se poate. O perioada de 2 ani de zile, imi petreceam timpul doar la scoala si la meditatii deoarece nu imi dadeau voie sa ies in oras sau cu prietenii. Am inceput sa devin mai inchisa si mai pesimista.

Am mai crescut, am 21 de ani, dar starea mea nu s-a modificat. Parintii nici macar nu ma cunosc, nu reusesc sa isi dea macar seama ca e ceva in neregula cu mine, iar eu nu le pot cere ajutorul pentru ca nu m-ar intelege. De multe ori parca ma marginalizeaza, niciodata nu au fost multumiti de realizarile mele, desi invatam foarte bine. Pt ei era mereu loc de mai bine, lucru ce mi-a scazut increderea in mine. Am ajuns sa plang foarte repede, din cauza nelinistii pe care o simt mai mereu, a golului interior, si chiar al nemultumirii fata de mine desi mereu mi-am fixat teluri inalte, pe care majoritatea le-am si atins, pentru a ma mentine ocupata, si sa nu ma mai simt asa.

Din pacate, toate acestea ma influenteaza negativ in continuare, si incep sa imi pierd speranta ca se va modifica ceva in timp. Nu mai pot face fata singura situatiei, prieteni nu am decat amici cu care nu pot discuta, iar rude nici atat. As avea nevoie de un sfat, si eventual de niste pastile antidepresive (dialogul nu mai este suficient). As dori eventual un consult deoarece nu doresc sa iau medicamente de la farmacie, care pot sa imi faca mai mult rau decat bine, si eventual sa imi spuneti un pret. Va multumesc!

Intrebare pusa de: Loredana, 21

Raspunsul psihologului:

Psihiatrul este cel care va poate pune un diagnostic si va poate prescrie medicamente. Cat costa o consultatie va trebui sa va interesati la clinica sau la cabinetul unde doriti sa va duceti.

Spuneti ca istoricul vietii dvs v-a afectat si ca sunteti pesimista, trista, nemultumita, n-aveti incredere in dvs si nici in prieteni. Din pacate solutia aparent magica, pastila, nu va poate rezolva problemele relationale si nici pe cele cu parintii, ea este doar un paliativ (suprima temporar anumite stari).

Pe termen lung nu va poate ajuta decat o psihoterapie. Dar pentru a incepe un asemenea demers, mie mi se pare ca ar fi bine sa luptati cu lipsa dvs de incredere in oameni. Ati putea crede ca parerea dvs poate indreptatita despre parinti („nu le pot cere ajutorul pentru ca nu m-ar intelege”) se copiaza fara discriminare si in ce-i priveste pe (potentiali) amici sau pe psihoterapeuti si va face sa apelati la un ajutor artificial si impersonal, un obiect fizic care nu va poate insela asteptarile ?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top