Now Reading
Sotul meu va avea un copil

Sotul meu va avea un copil

Dupa 12 ani de casnicie am hotarat sa divortam. Avem 2 copii: de 11 si 6 ani. Sotul meu are pe altcineva, de fapt vor avea un copil la vara. Nu am putut suporta lucrul asta. Am trecut cu vederea de cate ori l-am mai prins ca ma insela, dar acum consider ca a intrecut orice masura. Nici macar nu am avut putere sa ma cert cu el. Cand m-a anuntat ca va avea un copil, i-am spus sa-si faca bagajul si sa nu mai sune niciodata. Acum am mintea goala de ganduri. Nu simt nimic. In schimb, mi-e teama pentru copii. Nu stiu cum sa ii fac sa treaca peste asta.

 

Intrebare pusa de: Diana

Raspunsul psihologului:

Intr-adevar, viata bate filmul. Ce povestesti referitor la mintea golita de ganduri, arata ca esti inca in stare de soc. Te admir pentru puterea de care dai dovada. Cu toate ca lovitura este atat de mare, te gandesti cum sa ii protejezi pe copii. Ceea ce iti recomand, este sa separi cele doua chestiuni: relatia cu fostul sot si cea referitoare la copiii vostri.

Ei trebuie sa aiba o relatie cu tatal lor indiferent de ceea ce se intampla. Fata de ei trebuie sa vorbesti numai despre ce program isi vor face impreuna, cum se va schimba viata voastra prin faptul ca veti locui separat.

Nu este recomandat sa vorbesti fata de ei despre ce ti s-a intamplat sau despre cat de mult suferi. Despre tatal lor, numai de bine. In ceea ce priveste relatia cu fostul sot, ar trebui sa lamuriti impreuna cum veti anunta copiii si care va fi viata voastra de acum incolo.

Am lasat la urma partea cea mai importanta: sufletul tau. Cauta sa te linistesti, si daca ai apropiati de incredere, ar fi bine sa-ti fie alaturi. Dupa ce treci de momentul de anestezie, nu stii cum vei reactiona. Daca simti ca iti poate fi folositor, mergi la psihoterapie. Chiar daca vrei sa negi suferinta, cu siguranta ea va sta ascunsa pana ce, acumulata, va iesi la suprafata. Numai ca atunci e si mai greu sa o tii sub control.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top