Now Reading
Teama de fericire

Teama de fericire

Buna ziua! Ma confrunt cu o problema foarte delicata. In urma cu cativa ani am cunoscut un barbat de care m-am indragostit. Pot spune ca este singurul barbat pe care l-am iubit si il iubesc. Amandoi suntem casatoriti. De la inceputul relatiei am hotarat ca o sa divortam si ne refacem viata impreuna. Atat eu cat si el aveam neintelegeri in familiile noastre inainte de a ne intalni. Si el ma iubeste la fel de mult cum il iubesc eu.

Din motive bine intemeiate nu am putut divorta pana acum, dar acum, cand suntem aproape de a ne implini visul, se intampla ceva cu mine. Nu mai suport sa-l stiu in preajma sotiei, nu mai suport sa stiu ca face ceva pentru ea, oricat de marunt ar fi acel gest, si din cauza asta am reactii urate fata de el. El este foarte sincer cu mine. Imi raspunde cu sinceritate la tot ce il intreb. Unele lucruri pe care le face in preajma sotiei ma fac sa inebunesc de furie sau gelozie, nici nu stiu ce sentimente ma incearca.

Din cauza asta m-a cuprins teama de a merge mai departe cu el. Mi-e teama ca nu o sa inteleg niciodata amabilitatea cu care isi va trata fosta sotie (este un barbat cu mult bun simt, educat si responsabil) si atunci o sa existe certuri si reprosuri intre noi. Nu imi dau seama din ce cauza am trairile acestea negative dar imi fac foarte mult rau. El este foarte corect fata de mine. Recunosc ca nu am avut parte de asa ceva decat de la el. Il iubesc foarte mult pe acest barbat si nu vreau sa-l pierd. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Intrebare pusa de: Anca, 40

Raspunsul psihologului:

Se spune adesea, pe buna dreptate, ca lucrurile nu sunt ceea par. Oare sotia lui sa fie intr-adevar problema? Poate ca da. Sau poate ca nu…

Multi oameni traiesc ceea ce se numeste frica de succes sau teama de fericire. Teama de a-si vedea dorinta implinita…ai grija ce iti doresti!

Este foarte posibil ca apropierea momentului in care iti vei vedea dorinta implinita sa iti starneasca multa nervozitate. Poate ideea de a face cu adevarat un cuplu cu el te inspaimanta. Oare, cand veti fi doar voi doi, lucrurile vor merge mereu ok? Nu vor aparea si divergente, certuri, dezamagiri? Si ce veti face atunci? Oare el nu te va compara cu fosta sotie? Poate de aceasta comparatie te temi..Daca el divorteaza de ea pentru tine, asta inseamna ca tu sa fii mai buna decat ea… Oare o sa reusesti sa fii?

Sau… daca el te dezamageste? Daca el nu va reusi sa ramana barbatul special pe care il vezi acum? Ca sa nu mai vorbim de sentimentele de culpabilitate…

Cred ca astfel de intrebari te framanta, te fac nervoasa. Cred ca astepti ca el sa te asigure ca totul va fi bine, ca te iubeste pe tine si te va iubi intotdeauna pe tine. Ca veti fi intelepti si veti trece peste toate problemele cu intelepciune…

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top