Now Reading
Viciul jocurilor de noroc

Viciul jocurilor de noroc

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati sa gasesc o solutie la viciul sotului meu in ceea ce priveste jocurile de noroc. De cativa ani de cand au aparut aceste aparate, viata noastra s-a schimbat. Tot timpul spune ca se opreste, promite, dar tot acolo ajunge. De cateva ori a intrat in incurcaturi destul de urate (bani imprumutati, aur amanetat…), lucruri care m-au facut sa sper ca il vor trezi la realitate. O perioada se opreste, apoi, cand ma astept mai putin si cand prind putina incredere in el, iar face acelasi lucru. Ma da peste cap foarte tare, simt ca ma trage si pe mine inapoi, nu ma mai pot concentra la nimic, stau tot timpul cu grija si in tensiune. Tot timpul are datorii. Comportamentul lui s-a schimbat mult, e stresat tot timpul, cu gandul aiurea, mai putin atent si cu mine desi pretinde ca ma iubeste. Promite tot timpul ca va fi bine dar el se afunda tot mai mult in acest viciu. Relatia noastra are de suferit, eu nu mai pot fi cu sufletul deschis pentru ca minte si nu ma intelege ca sufar mult pentru noi. Am incercat prin diferite atitudini sa indrept lucrurile dar… De aceea va rog sa-mi dati un sfat, sa ma ajutati, si imi pun toata speranta in profesionalismul dumneavoastra. Va multumesc.

Intrebare pusa de: Paris, 37

Raspunsul psihologului:

Din nefericire, sotul dvs este dependent de jocuri de noroc, o problema care necesita eforturi uriase de vointa pentru a o invinge. Psihoterapie, grupuri de suport, exista demersuri care-l pot ajuta. Incercati sa-l convingeti sa apeleze la ele. Chiar si asa, cel mai probabil este ca mereu va fi tentat sa revina la jocurile care i-au invadat viata. Si de obicei, doar cand ating fundul sacului, dependentii apeleaza la o metoda de tratament. Primul pas pe care l-ati putea face pentru a-l convinge este sa-i retrageti intr-un fel sau altul suportul dvs (si daca incepe un demers terapeutic, s-o faceti de fiecare data cand cedeaza tentatiei).

View Comment (1)
  • Cum scap de jocurile de noroc? Simt cum ma indepartez de tot ce imi este mai drag, dar indiferent de situatie acest lucru nu il pot stapini si recurg la multe chestii murdare. Imi distrug viata si nu stiu cum sa ma ajut sa recapat tot ce am pierdut, sau macar sa ma schimb pentru a incepe totul de la zero. Va rog ajutati-ma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top