Now Reading
Vreau sa invat sa-mi controlez gelozia

Vreau sa invat sa-mi controlez gelozia

Am nevoie urgenta de un sfat! Sunt foarte geloasa si vreau sa invat sa-mi controlez gelozia pentru ca am vazut ca de vindecat nu se poate. Din aceasta cauza am foarte multe certuri cu partenerul de viata, certuri care au dus si la o despartire. Problema este ca nu mai sunt sigura de sentimentele mele fata de partenerul meu, uneori cred ca doar obisnuinta ma mai tine langa el si teama de singuratate, de abandon. Este o relatie de aprox. 4 ani de zile inceputa la o varsta frageda, fapt pentru care imi este foarte greu sa-mi dau seama ce se intampla cu mine. Uneori scenele de gelozie pe care ma trezesc ca le fac imi sunt chiar si mie inexplicabile, mereu cred ca am motive intemeiate sa fac acele lucruri, dar mai apoi descopar ca erau complet nemotivate. Nu stiu ce se intampla cu mine. Va rog sa-mi dati un sfat.

Intrebare pusa de: Alina, 0

Raspunsul psihologului:

Intuitia ta este demna de a fi luata in seama. Teama de singuratate, de abandon ii face pe multi oameni sa stagneze in relatii care demult nu le mai aduc implinire. Cred ca o parte din tine isi doreste sa iasa din aceasta relatie si cauta un motiv pentru asta.

Crizele tale de gelozie, provocate de ideea ca el te-ar putea insela, pot fi insa privite si invers: poate ca tu nutresti o dorinta de a-l insela, de a te intalni cu alti barbati. Nu te simti confortabil cu aceasta dorinta si atunci i-o atribui lui.
Este doar o ipoteza, dar merita a fi explorata..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top