Now Reading
5 mantre pentru situații stresante

5 mantre pentru situații stresante

5-mantre-pentru-situații-stresante

O mantră este o formulă (în sanscrită înseamnă instrument de gândire) care are un rol educativ, dar și magic. Însemnând că dacă o rostim îndeajuns de mult și de des ea va avea un efect benefic asupra noastră, cu adevărat magic.

O mantră are efect prin însăși puterea ei, a vibrației pe care o emană – așa cum este Om Mani Padme Hum – sau prin puterea pe care noi i-o atribuim, datorită credinței fără urmă de îndoială, în ea. Ne putem construi mantre oricând și pentru orice situație din viață, singura condiție este să credem cu adevărat în ele. Altfel, nu vor reprezenta decât niște sloganuri, care vor începe să sune, cât de curând, a limbaj de lemn.

Iată mai jos 5 mantre care, după mine, conțin adevăruri de netăgăduit:

1.Orice situație este trecătoare.

Nimic nu durează la infinit. Observăm acest lucru de la evenimentele mici și nesemnificative: frunzele care se usucă și cad, o ceașcă de cafea fierbinte care se răceşte în timp, zăpada care se topește etc., până la nivelul macro: imperii care au dispărut de parcă n-ar fi existat niciodată, stele care s-au stins etc.

Totul este trecător! Știm asta la nivel mental, însă dacă vom conștientiza, cu adevărat, că durerea noastră nu este cu nimic mai specială decât tot ce se întâmplă în Univers, cu siguranță ne-am putea liniști. Orice situație este trecătoare și, la fel, va trece și a ta!

2. Toate deciziile sunt bune.

Oricâte liste de pro și contra am face, oricât am întreba stelele, cărțile de tarot, am da cu banul sau ne-am ghida după intuiție, orice decizie am lua și oricum am lua-o, pentru ACEL moment este cea mai bună decizie. Aceea a fost conjunctura de atunci și, într-un fel sau altul, a fost necesar – pentru evoluția noastră – ca noi să ne comportăm așa. Dacă, în viitor, acea decizie poate părea o decizie greșită, atunci este nevoie să învățăm măcar o lecție din tot ceea ce am experimentat. Eu personal mă străduiesc întotdeauna să ajung la 10 beneficii ascunse – oricât de mici și neînsemnate ar putea părea unele dintre ele – din spatele unui așa-zis eșec.

Așadar, trage aer în piept, liniștește-te și conștientizează că ai luat cea mai bună decizie. Dacă acum nu crezi asta, atunci nu te lăsa până nu înveți măcar o lecție din tot ce ți s-a întamplat!

3. Am supraviețuit tuturor momentelor dificile din trecut.

Treci printr-un moment greu și simți că ți-ai pierdut toată încrederea și puterea? Respiră adânc de câteva ori, liniștește-te, folosește câteva esențe de aromaterapie, concentrează-te pe aici și acum și readu-ți din memorie toate momentele cruciale prin care ai trecut până acum. Amintește-ți cum ai trecut peste ele, cum credeai atunci că nu vei avea puterea și curajul să faci asta. Te revezi pe tine, cel care a înfruntat acele pericole și le-a depășit! Ești aceeași persoană de atunci, doar că mult mai puternică acum! Și ai toate motivele să reușești și astăzi!

Ai supraviețuit în trecut, vei supraviețui și acum! Amintește-ți că fiecare dintre noi primește doar încercările pe care le poate depăși!

4. Prezentul este singurul moment de putere.

Fii prezent, concentrează-te pe ceea ce faci, pe ceea ce simți, fii acolo cu toată ființa ta și acționează pentru tine! Cu credința că acum este singurul moment care contează, că acum este singurul moment în care te manifești, că acum este momentul care îți sculptează tot viitorul tău!

Oricât ar durea ceea ce trăiești, AICI și ACUM este tot ce ai! Chiar nu deținem nimic mai mult în afara fiecărui moment prezent! Așa că scoate tot ce-i mai bun din el!

5. Am încredere că există Cineva, acolo Sus, care mă ghidează.

Îi poți spune Univers, înger păzitor, ghid spiritual, Sine Superior. Spune-i cum vrei tu, dar fii sigur că nu ești niciodată singur! Universul se manifestă prin fiecare dintre noi, așa că o scânteie divină arde chiar acum în interiorul tău. Fii atent la acea flacără, la acea energie! Ea teghidează și te va ghida mereu, spre Binele tău Cel mai Înalt!

Ție ce mantre îți dau putere? Tu ai o mantră a ta?

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!