Now Reading
Luna Plină în Berbec

Luna Plină în Berbec

mihaela-totir2
luna-plină-în-berbec

Pe 20 Octombrie, la 17:56 se formează pe cer aspectul de Luna Plină în Berbec, la doar 2 zile distanță de la ieșirea din retrogradare a lui Mercur în semnul de vizavi, Balanţă. Luna Plină aduce momente de intensitate emoţională, este un timp al culesului de roade a tot ce am semănat în timpul Lunii Noi tot din Berbec, cu 6 luni în urmă, adică pe 12 Aprilie.

Tehnic vorbind, Luna Plină se petrece atunci când Soarele și Luna se află în semne zodiacale opuse. În cazul de față, Soarele se află în Balanță și Luna în Berbec. Lângă Soare se află Marte în aspect de conjuncție iar în aspect tensionat cu toate cele numite până acum se află Pluto din Capricorn, proaspăt ieșit și el din mișcarea de retrogradare.

Ascendentul momentului este în Berbec, Marte fiind, ceea ce numim în astrologie, stăpânul hărţii. E lesne de înțeles că toată energia momentului stă sub bagheta acestei intensităţi scorpionice. O intensitate la puterea a 3-a întrucât și Marte și Pluto direct implicate sunt amândouă planete ce guvernează semnul Scopionului.

Atât Balanța cât și Capricornul sunt semne sociale, Balanța fiind și cea care deschide această serie. Energia acestui semn vorbește despre relații, cuplu, parteneriate, socializare, atenția la imagine și grija de a avea armonie în toate acestea. Capricornul vorbește despre muncă, structură, putere, dar și despre răspundere și recunoaștere socială.

Traducerea acestor detalii tehnice ar fi asta: Nevoia de a trăi în siguranță emoțională ne îndeamnă acum să ne asumăm identitatea. Prezenţa Lunii în Berbec indică nerăbdare, faptul că e plină arată capătul răbdării. Simți nevoia să te debarasezi de tot ce nu mai este necesar în ciuda amintirilor și atașamentelor față de ce a însemnat acest lucru pentru tine. Este timpul să pregătești spațiul în care te manifești pentru a primi ceva nou. Resimți, la nivel interior, multă presiune care se cere eliberată. Picătură cu picătură se umple paharul iar cea decisivă stă să pice.

Energia intensă de Scoprion rezultată din „disputa” lui Marte cu Pluto încarcă exponențial momentul din punct de vedere emoțional. Scopionul face parte din categoria semnelor fixe. Nu iubește deloc schimbarea și este foarte posesiv. Se agață de resentimente de multe ori tocmai pentru a nu „pierde” acea relație. Are o determinare fantastică și asta îl ajută să-și atingă obiectivele, indiferent de natura lor. Este tăcut, misterios, mereu păstrează doar pentru el o bucată din sufletu-i. Când pierde ceva, suferă! De altfel, are o relație aparte cu suferința. E ca o tovarășă de drum pentru el.

De aceea, înainte de a alege ce cale să urmezi, șezi bine! Cugetă! Nu te găabi! Cântărește bine sensurile, direcțiile, la ce renunți și pe ce te bazezi mai departe. Berbecul este impulsiv, când simte „miros” de schimbare pe nări o inițiază rapid. Începuturile, aruncarea în gol, sunt specialitatea lui. O decizie emoțională, luată impulsiv acum, poate produce un șir de consecințe a căror amploare o vei înțelege abia pe la sfârșitul lui Februarie 2022, când Marte ajunge peste poziția actuală a lui Pluto.

Îti recomand să îți amintești în aceste zile că atunci când ești încărcată emoțional, rațiunea nu mai funcționează. Asta nu înseamnă că nu trebuie să iei decizii deloc. Ci să fii prezentă, conștientă de consecințe și să comunici alegerile celorlalți la momentul potrivit. O decizie sănătoasă ia naștere dintr-o stare de pace interioară, nu din efervescență emoțională.

Iată domeniile de viață în care fiecare zodie resimte efervescența acestui moment:

Berbec: personalitate, cine sunt eu?, imaginea, felul în care dorești să fii percepută, look.

Taur: închiderea unor situații grele, vechi, acceptarea a ceea ce se întâmplă, ieșirea din luptă, oboseală, somn, confuzie.

Gemeni: prieteni, anturaj, cerc de influență și planuri de viitor. Grupuri și activități de grup.

Rac: recunoaștere profesională, regândirea unor planuri profesionale, imagine publică, relația cu autoritatea.

Leu: relația cu străinătatea, călătorii, studii superioare, sistem de credinţe și valori, justiţie.

Fecioară: bani proveniţi din asocieri sau prin partenerul de viață, relația cu puterea, tranformare, sex, reglaje karmice.

Balanță: relații și parteneriate, relația de cuplu, statut social și imagine socială.

Scorpion: modul în care îți exerciţi profesia, obiceiuri și rutina zilnică, relația cu corpul, sănătatea și vitalitatea, echilibru minte-corp-suflet.

Săgetător: creativitatea, iubirea, viața sentimentală, copiii, proiecte de suflet.

Capricorn: familia, casa, căminul, copilăria, sentimentul de securitate și protecția.

Vărsător: comunicare, contracte, relația cu frații/ vecinii, cursuri/ specializări, deplasări.

Pești: banii din munca proprie, valoarea personală, stima de sine, independenţa financiară.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top