Now Reading
Rugăciunea Latifa

Rugăciunea Latifa

dana-burghel
rugăciunea-latifa

Latifa este o rugăciune sufită veche menită să ne conecteze cu esența ființei noastre. Este o rugăciune simplă, o meditație ghidată ce combină mișcările mâinilor peste corp cu introspecția. Fiecare cuvânt este legat de o anumită parte a corpului. Inițial, rugăciunea Latifa a fost un secret destinat doar discipolilor inițiați. Acest lucru se datorează faptului că a fost considerată o rugăciune sfântă și foarte puternică, însă acum este disponibilă tuturor.

Rugăciunea Latifa este formulată într-o succesiune de șapte teme puternice și eliberatoare. Aceste teme sunt:

  • Eu sunt
  • Eu doresc
  • Eu sper
  • Eu cred
  • Eu eliberez
  • Eu iubesc
  • Eu sunt pregătit

Cum ne rugăm? În primul rând este necesar să ne găsim o poziție confortabilă – aș recomanda un lotus sau un semilotus pentru acest ritual, însă și poziția faraonului este la fel de bună. Se începe din poziția de rugăciune, cu mâinile împreunate în dreptul inimii, iar mâna stângă este mâna ce conduce tot timpul mâna dreaptă în acest ritual.

Pentru un efect mai puternic, îți recomand să intri în inimă înainte și apoi să începi ritualul. Vei trăi totul din inimă, vei simți totul din interiorul ființei tale, fără ca procesul să fie interferat de gânduri neliniștitoare.

Pașii sunt următorii:

  1. Mai întâi, așează mâna dreaptă pe șoldul stâng cu ajutorul mâinii stângi. Apoi spune cu voce tare: „Eu sunt.” Respiră constant și încet și gândește-te la motivul pentru care ești aici. Pentru ce ai venit pe acest Pământ?Pentru ce te-ai întrupat iarăși?
  2. Cu ajutorul mâinii stângi, așează mâna dreaptă pe șoldul drept. Spune: „Eu doresc.” Gândeşte-te la lucrurile pe care ți le dorești și fii conștient de modul în care acestea îți influențează viața. Ce îţi doreşti în viața ta? Pe cine? Este o dorință a inimii sau a minții? Sufletul tău ce își dorește? Partea aceea divină din tine după ce tânjește?
  3. Adu mâna dreaptă la plămânul stâng, cu mâna stângă. Spune: „Eu sper.” Cum se simte speranța? Câtă speranță ai acum în tine legat de tot ceea ce îți dorești? Oricât de dificilă ar fi calea pe care o parcurgi, poți oricând să-ți redai speranța. Iar această speranță nu vine din delăsare, ci din credința că totul are un sens.
  4. Adu mâna dreaptă la plămânul drept, cu mâna stângă. Spune cu voce tare: „Eu cred și am încredere.” Cum este când crezi cu adevărat? Cum este să simți și să știi că totul este posibil? Cum ești tu când ai încredere? Crede și încrederea te va face mai puternic și îţi va oferi suport să renunți la neliniștea speranței. Încrederea rezultă din speranță, iar speranța se naște din încredere.
  5. Așează mâna dreaptă pe gât, cu ajutorul mâinii stângi. Spune: „Eu eliberez. Las să plece.” În această zonă sunt acumulate multe lucruri nespuse ce au dus la multă tristețe și furie. Acolo îți este propria voce ce se dorește a fi eliberată. Datorită faptului că lași aceste lucruri să plece, vei respira mai bine. Cum este să eliberezi toate vorbele nespuse? Cum simți că eşti atunci când dai drumul vocii tale lăuntrice să te călăuzească? Încrederea și credința cresc; pur și simplu simți că nu este nevoie să îți mai faci griji. Lasă-te și fii pur și simplu!
  6. Așează mâna dreaptă pe centrul pieptului, cu ajutorul mâinii stângi. Spune: „Eu iubesc.” Iubirea este unul dintre cele mai puternice și mai pure sentimente pe care le avem. Oferă inimii tale șansa de a vorbi. Scoate-ți la iveală cele mai profunde dorințe. Simte cum această putere radiază din toată ființa ta și cuprinde tot ceea ce este în jur. Îți simți inima plină de iubire, toate celulele scăldate în iubire. Cum ești tu când iubești?
  7. Pentru a termina rugăciunea, adu mâna dreaptă deasupra buricului, cu ajutorul mâinii stângi. Pune mâna stângă deasupra și spune cuvintele: „Eu sunt pregătit.” A fi pregătit înseamnă să fii conectat cu propria voce interioară. Înseamnă să știi că ai puterea, curajul și toată iubirea de care ai nevoie. Cum ești tu cel care ești pregătit pentru cea mai bună viață? Cum te simți știind că eşti pregătit pentru tot ceea ce ți-a fost menit în aici și acum?

Când simți că ai terminat expiră o dată lung și întoarce-te în aici și acum, în ritmul tău și deschide ochii.

Cu rugăciunea Latifa îți poți găsi pacea interioară și prin aceasta, devii mai fericit, mai ancorat în prezent și, natural, mai sănătos. Această experiență este o experiență revelatoare; cu cât o vei experimenta mai des, cu atât vei ajunge mai aproape de tine, de inima ta, de cine ești tu cu adevărat. Vei deveni mai conștient de propria ta pace și forță interioară. Îți va fi mai ușor să îți înțelegi sentimentele cele mai profunde. Iar toate acestea îți vor face ziua mai plăcută, iar viața din ce în ce mai lină. Și mai bună!

Să vă fie cu folos, întru pace interioară și bucurie. Să ne vedem și auzim sănătoși la anul și să trăim cât mai mult în inimă! Și din inimă!

La mulți ani!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top