Now Reading
„Sportul este felul meu holistic de a-mi ţine existenţa între coordonate care mă împlinesc“

„Sportul este felul meu holistic de a-mi ţine existenţa între coordonate care mă împlinesc“

roxana-lupu
sportul-este-felul-meu-holistic-de-a-mi-ţine-existenţa-între-coordonate-care-mă-împlinesc

Emilian Nedelcu are 42 de ani, doi copii și face sport de când se știe. În ultimii 12 ani, a început să participe la competiţii de bicicletă, alergare și triatlon și s-a dezvoltat ca sportiv amator, odată cu comunitatea din România, care a explodat ca număr de adepţi în ultimii ani. Emilian nu doar face sport, mai și scrie despre asta pe blogul său, Biciclistul.ro. Am vrut să aflăm cum arată viaţa unui sportiv amator pur sânge, unul care are un hobby puternic, dar și un job și o familie, deci multe paliere de echilibrat. Una dintre soluţii, ne-a spus, este să călătorească împreună cu familia în destinaţiile unde au loc competiţiile sau chiar să meargă uneori cu copiii la antrenamente, căci şi ei, la rândul lor, sunt educaţi în spiritul mișcării.

Psychologies: Emilian, cum s-a schimbat viața ta atunci când ai început să practici sport pentru amatori la nivel competițional?

Emilian Nedelcu: Am 42 de ani și consider că toată viaţa am făcut sport, ceea ce a variat a fost doar gradul de intensitate. În copilărie am practicat lupte greco-romane, la Clubul Steaua, puţin înot, la Dinamo. Am încercat și rugby, dar nu s-a prins de mine, mi se părea un sport prea dur pentru gustul meu. Pot să afirm că am un stil de viaţă sportiv și, din acest punct de vedere, schimbările din viaţa mea au fost minore.

Citeşte articolul integral în ediţia specială Psychologies, SEPTEMBRIE 2020: Viaţa e mişcare.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top