CITESTI ACUM
7 elemente feng shui în amenajarea livingului pentru armonie și bunăstare

7 elemente feng shui în amenajarea livingului pentru armonie și bunăstare

7-elemente-feng-shui-în-amenajarea-livingului-pentru-armonie-și-bunăstare

Sufrageria este unul dintre locurile preferate ale oricărei case. Aici se creează momente de poveste. De aici se aud zâmbete, se cântă, se dansează sau se vizionează filme. 

Momentele din sufrageria ta pot fi și mai plăcute decât au fost până acum, în special dacă ții cont de aranjarea spațiului tău. A avea un spațiu echilibrat, cu o energie pozitivă, poate aduce schimbări de dispoziție în bine, fără să faci prea mult efort. 

Spațiul unde locuim și felul în care acestea te face să te simți, îți poate aduce beneficii, în toate ariile vieții tale, schimbându-ți calitatea vieții. 

Iată, cum îți poți transforma sufrageria într-un spațiu echilibrat, după principiile feng shui-ului, în doar câțiva pași simpli. 

Curățarea spațiului

Curățarea spațiului este unul dintre elementele de bază în feng shui. Sufrageria, este de obicei cel mai mare spațiu al locuinței noastre dar și cel mai frecventat de către oaspeți și nu numai, astfel că acesta ar trebui să fie curat dar și energizat. 

Spațiul poate fi impregnat cu energiile oaspeților, așadar, nu doar curățarea spațiului fizic este importantă aici, ci și din punct de vedere energetic. Poți apela la diverse tehnici de curățare a spațiului precum uleiurile esențiale, bețișoarele parfumate, boluri sau clopotele tibetane. 

Aerisirea

Prospețimea este un al element esențial în practica feng shui. Astfel că, nu uita să deschizi geamurile cât mai des și să aduci un aer cu totul nou în sufrageria ta. 

Prin aerisire se schimbă inclusiv energia spațiului, așadar, aerisește pentru o stare de bine instantanee. 

Simplitate

Atunci când lucrurile erau mai simple și mai puține, era sentimentul de fericire mai mare, decât acum, când sufrageria noastră este plină de tot felul de lucruri, necesare sau mai puțin necesare. 

Deci, alege să scapi de lucrurile care nu îți folosesc, pentru a te debarasa de sentimentul de a fi copleșit de prea mult. Pune în ordine lucrurile pe care le folosești și aranjează-le într-un mod plăcut ochiului. 

Octogonul BAGUA sau Pa KUA

Acesta este o diagrama care conține cele 8 elemente ale feng shui-ului, ordonate în 3 linii mari: linia de jos este norocul pământului, linia din mijloc este norocul omului, iar linia de sus este norocul cerului. 

Folosindu-te de octogonul BAGUA îți vei putea da seama, unde poți aduce îmbunătățiri în feng shui-ul camerei tale și unde vei vrea să aduci mai mult din elementele care îți lipsesc. 

5 elemente taoiste

În sistemul taoist se ține mereu de cele 5 elemente esențiale, care reprezintă ciclurile naturii. Acestea echilibrează sănătatea și bunăstarea dacă sunt în echilibru în locuința noastră. Cea mai simplă modalitate de a echilibra aceste elemente este să te folosești de forme și culori specifice pentru fiecare element. 

Pământul este reprezentat de culoarea maro, portocaliu, galben și de forme pătrate și plate.

Metalul este reprezentat de culorile metalice precum gri-ul, dar și de formele sferice și rotunde. 

Apa este reprezentată de culoarea albastru și negru, dar și de formele curbate și ondulate. 

Aici, te poți folosi de culorile sau formele de pe materialele textile precum draperii, perdele, fețe de pernă sau chiar să îți acoperi canapeaua cu o husă plină de forme și culori, de pe CasaMoise, Cu siguranță vei găsi o husă, care îți va fi pe plac și care va întruni aceste elemente ale apei.  

Lemnul este reprezentat de culoare verde și albastru, dar și de coloane și formele dreptunghiulare.

Focul este reprezentat de culoarea roșie și formele triunghiulare. 

Culoare predominantă

Teoria și simbolismul feng shui se referă la alege elementul cel mai potrivit ține din BAGUA și cele 5 elemente. 

Dacă simți că un anumit elemente lipsește din viața ta, adu-l cât mai mult în sufrageria ta, folosindu-te de culoarea și forma specifică acestuia. Poți schimba culorile în funcție de elementele pe care ți le dorești să predomine în viața, la un moment dat. 

Plante și viață

Energia vitală este cel mai important element al feng shui-ului dar și al vieții noastre. Fără aceasta nu am putea respira, nu am putea trăi, iar cu ajutorul plantelor verzi, poți aduce foarte ușor această energie în sufrageria ta. 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!