Now Reading
Codruţa Nedelcu: „Dacă împrăştii în jurul tău bine, binele se va multiplica“

Codruţa Nedelcu: „Dacă împrăştii în jurul tău bine, binele se va multiplica“

Clementina
Codruţa-Nedelcu-dacă-împrăştii-în-jurul-tău-bine-binele-se-va-multiplica

Directoare a asociației ARIN și geolog, Codruța Nedelcu a fost una din forțele conducătoare din timpul primei campanii de salvare a Roșiei Montană. „Verdele“, fie că e vorba de natură sau de patrimoniu, face parte din lista ei de valori și… de activități.

Psychologies: Când am început să mă pregătesc şi documentez pentru acest interviu, am dat un search pe Google, să văd cam ce s-a scris despre tine până acum. Mă aşteptam să găsesc o pagină de Wikipedia, care să o prezinte pe Codruţa Nedelcu, activist român de mediu. Ei bine, această pagină nu există şi mă gândeam cum te defineşti pe tine, cine este şi ce este Codruţa Nedelcu?

Codruţa Nedelcu: În primul rând, nu sunt activist de mediu şi mă enervează cuvântul „activist“. Activismul mă irită pentru că îl văd drept o reacţie la nişte chestii supărătoare. Eu cred că sunt o persoană obişnuită, poate chiar cinică şi banală în realitate. Evit să fiu activist şi prefer să am o viaţă liniştită, undeva într-o căsuţă la ţară, cu multe flori în jur. Însă acum, pentru că ne invadează tot felul de lucruri neplăcute, uneori chiar trebuie să reacţionez – acelea sunt momentele mele de activism. Dar nu mă consider o activistă.

Citeşte articolul integral în cadrul ediţiei decembrie 2020-ianuarie 2021 a Revistei PSYCHOLOGIES.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top