CITESTI ACUM
Conștientizările și lecțiile anului 2020 pentru mine

Conștientizările și lecțiile anului 2020 pentru mine

Am primit o sugestie de la o cititoare să scriu conștientizările și lecțiile mele pe 2020, așa cum am scris și pentru anul 2019. Am analizat și mi-am dat seama că, având în vedere cât de multe s-au întâmplat în 2020, cu siguranță, am ce conștientizări să împart cu voi.

  1. Acceptă lucrurile pe care nu le poți controla

Îmi aduc aminte când a venit pandemia, a fost un mare șoc pentru mine. Pentru toți cred. La început, mi-a fost foarte greu să accept acest lucru, mai ales că nu ținea de controlul meu. M-am revoltat, m-am enervat, m-am supărat… dar îmi dădeam seama că nu am să ajung nicăieri în acest stil.

Astfel, am înțeles cât e de important să accept ceea ce nu ține de mine și să fiu puternică în orice situație. Ce nu te omoară, te face mai puternic! Întotdeauna! Oamenii au multe resurse în interior, de care poate nu sunt mereu conștienți, însă ele se află în noi tocmai pentru a ne ajuta să ne adaptăm și să supraviețuim oricărei situații.

Mai mult decât atât, acceptarea te ajută să treci mai ușor peste orice încercare, oricât de grea sau dificilă ți s-ar părea la acel moment. Mi-am demonstrat mie însămi că sunt puternică, că pot să reușesc oricât de greu ar părea. De atunci, conștientizarea mea este să nu mai controlez ceea ce nu pot. Important este să găsesc cele mai bune soluții indiferent de problema cu care m-aș confrunta.

  1. Cea mai importantă persoană din lume sunt eu

Multă vreme m-am pus pe locul 2, crezând că dacă îi mulțumesc pe ceilalți, ei vor avea grijă de mine, nu mă vor uita și vor încerca să-mi facă și ei pe plac. Mă bucur că am reușit să renunț la acest pattern extrem de distructiv, întrucât a trăi permanent în așteptarea de a primi ceva este ceea ce îți îngroapă fericirea clipă de clipă. Nimeni nu va veni să ne salveze de propria nefericire, așadar, să încercăm să îi manipulăm pe ceilalți, în speranța că ei ne vor oferi ce avem nevoie, este o mare greșeală. Noi suntem datori să ne oferim tot ce avem nevoie, punându-ne pe primul loc și fiind astfel resursă atât pentru noi, dar și pentru ceilalți. A aștepta mereu pe cineva care să îți umple golurile interioare va deveni, în final, o mare dezamăgire. Contează enorm să fii tu bine cu tine în orice moment și să îți oferi tot ce ai nevoie, nepunând greutăți pe umerii celorlalți de a fi ei salvatorii tăi. Relațiile nu funcționează în acest fel, ci funcționează atunci când noi suntem bine cu noi înșine și vom fi bine astfel cu toți cei din jur, fiindcă vom avea ce să dăruim.

  1. Recunoștința – cheia fericirii și a împlinirii dorințelor

Am descoperit cât de puternică este recunoștința, fiind cea mai înaltă vibrație energetică alături de iubire! Când ești recunoscătoare pentru tot ceea ce ai, Universul îți dă mai mult! În schimb, dacă nu te bucuri de ceea ce ai, nici nu vei primi mai mult, fiindcă nu vei putea aprecia acel „mai mult”, până nu apreciezi ceea ce deja ai. Imaginează-ţi cum ar fi ca mâine să primești doar lucrurile pentru care te bucuri astăzi…

Uităm să fim recunoscători că avem sănătate, mâncare, un acoperiș deasupra capului…ajung să ni se pară firești. Dar cum ar fi dacă mâine nu le-ai mai primi? E foarte important să apreciezi tot ce ai, fiindcă doar așa vei primi înzecit! În plus, chiar și în situațiile dificile, dacă ești recunoscător pentru acea situație , vei vedea și binecuvântările și lecțiile care s-au ivit acolo. Te sfătuiesc să scrii zilnic, seara, o listă cu 30 de recunoștințe pentru ziua care a trecut. Te va ajuta enorm acest exercițiu, așa cum și pe mine m-a ajutat și mi-a ridicat moralul din multe situații!

  1. Liniștea interioară – cea mai importantă

Am descoperit că cel mai de preț dar pentru mine este să am grijă de liniștea mea interioară, căci de la ea pleacă și fericirea autentică! Femeia care tot timpul este stresată, pe fugă, plină de responsabilități… nu va reuși să fie fericită, cu adevărat, fiindcă liniștea interioară va lipsi. Feminitatea înseamnă liniște, așezare, relaxare… și din aceste atribute vine fericirea femeii. Am renunțat să mă stresez pentru lucrurile mărunte sau pentru părerile celor din jur, fiindcă totodeauna oamenii vor vedea viața prin prisma propriilor percepții, de aceea cel mai important este te cunoști tu pe tine și să știi ce-ţi dorești.

  1. Focusarea pe dorințele tale

De foarte multe ori, mi s-a întâmplat să fiu împrăștiată și să nu mă pot focusa la ceea ce e important pentru mine. Am înțeles că a te focusa pe multe lucruri în același timp nu este o variantă. Făcând multe în același timp nu vei face nimic așa cum trebuie. Definește-ți prioritățile și întreabă-te ce e cel mai important pentru tine în acel moment. Astfel, vei reuși să iei lucrurile pe rând și să ajungi la rezultatele dorite.

  1. Iubirea de sine – cel mai de preț cadou

Cel mai dificil lucru pentru majoritatea oamenilor este acela de a se iubi și a se prețui pe ei înșiși. Am fost învățați că acest lucru înseamnă egoism, îngâmfare… dar, de fapt, este prima și cea mai importantă lecție pe care trebuie să o învățăm încă din copilărie. Fiecare om este unic în felul său, are un set de calități unice, pe care le poate transforma în atuuri și puncte forte. Cu toții greșim, avem parte de eșecuri, însă a ne iubi în aceste situații înseamnă să ne dăm șansa să trecem la o altă etapă.

Fie că suntem copii sau adulți, cearta și pedeapsa nu este mereu cea mai bună soluție, însă iubirea și acceptarea necondiționată ne vor ajuta să mergem mai departe și să pășim de fiecare dată la alt nivel de evoluție! Doar prin iubire, ființa umană poate învăța și poate evolua! Pentru mine aceasta a fost o conștientizare uriașă, deoarece aveam tendința destul de des să mă critic, să mă judec, să fiu dură cu mine și să nu mă iubesc pe deplin. Apoi mi-am dat seama că dacă eu nu sunt cel mai mare susținător al meu, cine altcineva poate fi? Totul începe de la iubirea de la sine, iar atât cât te vei iubi tu, la fel de mult te vor iubi și cei din jur!

  1. Ascultă-ți intuiția

Nu de puține ori, mi s-a întâmplat să fiu confuză legat de ceea ce îmi doresc cu adevărat, și mă tot întrebam oare cum e mai bine să fac, pe ce drum să o apuc… până când am înțeles că intuiția este cea care mă va ghida cel mai bine. Această voce interioară, pe care adesea o ignorăm, știe cel mai bine răspunsurile și cum e cel mai bine să facem indiferent de situație. Se spune că adevărul este cel dat de intuiție, urmând ca apoi mintea să fabrice fel de fel de frici. Așadar, stai în liniște cu tine și vezi ce îți șoptește sufletul… cu siguranță, vei găsi multe răspunsuri importante!

  1. Fiecare om este unic în felul său

Comparația este cel mai distrugător lucru pe care îl facem fără să ne dăm seama. Nu există nimeni care să fie la fel ca și tine, așa cum nici tu nu ești la fel ca alte persoane. Fiecare dintre noi suntem înzestrați cu un set de calități unice și speciale, tocmai pentru a ne diferenția în această lume. A-ți dori să fii altcineva și altcumva față de cum ești înseamnă să te negi pe tine și propria personalitate. Prețuiește ceea ce ești, fiindcă te-ai născut în așa corp, cu așa talente, pentru a realiza misiunea ta pe această lume. Nu ai nevoie să fii altfel față de cum ești, ci doar să te focusezi pe punctele tale forte și să le manifești.

De aici, vine fericirea adevărată, din a fi cea mai bună variantă a ta și nu din a fi altcineva față de cine ești. Când am început să descopăr calitățile mele unice (ca și exercițiu, poți scrie o listă cu reușitele tale, oricât de mici, și toate calitățile care te-au ajutat să obții aceste reușite), mi-am dat seama cât de multe lucruri pot face și cât de multă bucurie și inspirație pot aduce în viețile celor din jur!

Acestea au fost principalele mele conștientizări din 2020 (dacă le-aș scrie pe toate, cred că ar ieși o carte :D), și lecțiile cu care am pășit în 2021. Vă invit și pe voi să faceți o listă cu aceste conștientizări, căci veți avea mult mai multă claritate în direcția potrivită pentru voi! Scrisul, în special, cel de mână, întotdeauna ajută creierul să întipărească mai bine anumite informații.

carduri-de-feminitate-diana-pirjeIar dacă vreți să începeți fiecare zi într-o stare armonioasă și să vă setați un mindset sănătos, va invit să descoperiți cartonașele cu afirmaţii pozitive, care vor aduce un plus de bucurie în viața voastră! 🙂

Să ne auzim cu multe succese în acest an!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!