Now Reading
Cum te poți iubi mai mult pe tine însuți?

Cum te poți iubi mai mult pe tine însuți?

diana-pirje
cum-te-poți-iubi-mai-mult-pe-tine-însuți

Astăzi mi-am propus să discutăm despre iubirea de sine, un subiect atât de frumos și atât de necesar pentru toți.

Ce este iubirea de sine?

Iubirea de sine este ceea ce simți față de propria persoană – admirație, iubire, respect. Este dorința de a ocupa cel mai important loc în viața ta și de a avea grijă de tine, de a-ți oferi tot ce este mai bun.

Foarte mulți oameni confundă iubirea cu egoismul, însă este o diferență uriașă între cele două. Egoismul este atunci când vrei să iei doar pentru tine fără să oferi nimic înapoi. În schimb, iubirea de sine este atunci când iei pentru tine, dar ulterior oferi din prea plinul tău. Important este un echilibru, întotdeauna.

Foarte mulți dintre noi ne criticăm, ne judecăm aspru, ne pedepsim și chiar ajungem să fim cei mai mari dușmani ai noștri. Ajungem să urmăm condiționările și pattern-urile familiale.

De aceea, indiferent de bagajul cu care am plecat la drum în viață, este important să ne autoeducăm și să învățăm să ne iubim cu adevărat. Să devenim cei mai buni prieteni ai noștri. Și când creăm această relație specială cu noi înșine, vom observa că toate relațiile noastre se îmbunătățesc.

Așadar, ce putem face pentru a dezgheța această iubire de sine și a nu mai trăi în permanență cu așteptarea de a primi de la ceilalți? După cum ați observat, așteptările ne obosesc foarte mult și creează mari frustrări în interiorul nostru. Eu vă propun să înțelegem cum putem să ne iubim pe deplin și să fim principalii noștri suporteri!

1. Fă o listă cu lucrurile pe care le apreciezi la tine.

A-ți cunoaște calitățile și punctele forte este un aspect foarte important, deoarece te ajută să te cunoști mai bine, dar și să îți crești încrederea și stima de sine. Te invit așadar să scrii minim 20 de calități și puncte forte ale tale.

2. Iartă-te pentru greșelile tale.

Una dintre cele mai mari probleme este aceea că ținem ura pe noi înșine, pe cei care ne-au greșit, pe situații, circumstanțe, etc. Și nu ne dăm seama că ne facem foarte mult rău. Aceste supărări țin inima închisă și nu ne dau voie să ne manifestăm liber, noi ajungând să fim prizonieri în propria poveste. Eliberează-te! Iartă-te pe tine și pe toți ceilalți! Fă acest lucru pentru binele tău, pentru fericirea și liniștea ta interioară! Poți face scrisori de iertare către tine, către situații, către persoanele pe care vrei să le ierți. Iar în final vei simți foarte multă ușurare și pace.

3. Oferă-ți mici cadouri și gesturi.

Ce e mai superb decât să te surprinzi pe tine cu un gest frumos? Cât de des îți oferi recompense și cadouri? În acest fel, vei învăța să te apreciezi din ce în ce mai mult și să-ți arăți că te iubești!

4. Descoperă-ți noi hobby-uri

Hobby-urile ne relaxează, ne ajută să ne inspirăm și să ne conectăm mai mult cu noi înșine. Petrece timp cu tine minim 20 de minute pe zi și descoperă noi pasiuni ale tale, noi hobby-uri, noi talente… toate te încarcă enorm de mult cu energie pozitivă și te fac să te bucuri cu adevărat de viață.

5. O practică minunată pe care am dat-o și în cartea „Aripi de Feminitate este aceasta:

Seara, ia-ți 5 minute doar pentru tine, în care să fii în liniște. Ia o lumânare verde sau roșie, aprinde-o, și poți chiar să lași lumina mai difuză în cameră. Pune o melodie pe placul inimii tale și ține lumânarea lângă sufletul tău. Stai în fața oglinzii în așa fel încât să îți vezi fața complet. Privește-te atent în ochi. Ochii, așa cum știm, sunt oglinda sufletului.

Din inimă, uitându-te în ochii tăi, spune: Te iubesc! Te iubesc cu adevărat! Te iubesc! 

Repetă aceste cuvinte, uitându-te în ochi, timp de 5 minute. Va fi poate dificil, lacrimile vor fi mai calde, inima se dezgheață… Este necesar să se efectueze această practică 5 minute, timp de 21 de zile. După un timp, ai să realizezi că de fapt, niciodată nu te-ai privit cu adevărat, nu ți-ai admirat trăsăturile…

Îl iubim pe cel pe care îl cunoaștem! Învață să te întâlnești cu frumusețea ta! Treptat, vei putea crea cu tine o relație foarte strânsă și deosebită cu tine însăți! Acesta este de fapt și secretul pentru a crea relații armonioase cu toți cei din jur.

Te invit să pui în aplicare aceste minunate secrete și zi de zi să încerci să faci mai mult pentru tine! În definitiv, iubirea de sine se rezumă la a face alegeri conștiente și sănătoase în toate aspectele vieții!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top