CITESTI ACUM
Echilibrul minte-spirit în vreme de pandemie

Echilibrul minte-spirit în vreme de pandemie

echilibrul-minte-spirit-în-vreme-de-pandemie

Anul 2020 a adus o provocare întregii umanități. Ne-am trezit dintr-o dată într-o situație forțată de a ne detașa de mediul social, petreceri, distracție și am devenit martorii și participanții unei schimbări colective resimțite profund la nivel individual.

De la începutul pandemiei și până-n prezent am experimentat, la nivel individual și colectiv, emoție de teamă, furie, frica de necunoscut, incertitudine, izolare, umilință. Aceste emoții ne-au dezechilibrat și ne-au pus față-n față cu propriile umbre. În asemenea circumstanțe mintea subconștientă creează scenarii infinite bazate pe emoțiile pe care le simțim. Adesea, emoțiile nu sunt conștientizate, însă scenariile se desfășoară în ritm alert și simțim un impuls de a ne conserva sau de a fugi în lume.

Dar unde să fugi când trăim cu toții aceeași experiență, sub aceleași impulsuri?

Ce putem face, totuși, pentru a recâștiga și a păstra echilibrul în aceste vremuri?

Mintea este un hardware, o memorie, un motor ce funcționează neîncetat și care înmagazinează milioane de informații în subconștient. Nu putem controla ceea ce vedem și ceea ce auzim, însă ne putem controla gândurile.

Frica se localizează la nivelul rinichilor

Un prim pas pentru a atinge echilibrul este acela de a ne observa constant fluxul mental. Să spunem că ne trece prin minte un gând de frică. Observăm unde anume în corp putem localiza, identifica această emoție. Astfel, ne conectăm cu noi înșine, activăm mintea conștientă și o punem în legătură cu spiritul nostru. De regulă, emoția de frică se localizează la nivelul rinichilor. Din momentul în care am localizat emoția, putem lucra conștient pentru a o elibera.

Un exercițiu simplu și la îndemână este acesta: frecăm palmele și le plasăm la nivelul rinichilor, inspirăm și expirăm profund. Pe măsură ce inspirăm ne gândim la starea de pace, la albastrul cerului. În expirație eliberăm emoția de frică. Repetat de 7 ori, acest exercițiu are ca rezultat eliminarea emoției de frică și echilibrarea minții cu spiritul. Te vei simți eliberat și se va instala o stare de pace, care activează curajul.

Mintea și spiritul lucrează împreună

Fiecare emoție destabilizantă poate fi tratată, eliberată prin practici care activează munca în echipă a minții cu spiritul. Pot fi aplicate și alte practici ce au ca rezultat echilibrarea.

  1. Baie cu sare – un spa la tine acasă, poți utiliza sare amară sau sare grunjoasă cu câteva picături de ulei esențial de lavandă sau salvie.
  2. Curățarea energetică a spațiului cu tămâie, salvie sau palo santo.
  3. Rugăciuni – atunci când ne rugăm focusul minții noastre este îndreptat către exprimarea dorințelor și nu ne mai gândim la scenarii apocaliptice.
  4. Terapii cu sunete – muzica ambientală cu frecvențe înalte calmează mintea și o conectează cu spiritul.
  5. Cromoterapie sau vizualizarea culorilor
  6. Terapii cu uleiuri esențiale
  7. Terapii energetice: Tameana sau Reiki
  8. Meditație ghidată
  9. Ceaiuri din plante ayurvedice: lavandă, trandafir, tei, iasomie.
  10. Cristaloterapia – turmalina – este o piatră ce are capacitatea de a transforma percepția și energia noastră, absoarbe și transformă orice influență de joasă frecvență.

Avem la îndemână toate instrumentele necesare pentru a depăși această experiență transformatoare. Poți alege oricare terapie ți se potrivește, în fond, experiențele sunt individuale, iar efectele lor se resimt în spațiul nostru interior și exterior.

Echilibrul se reflectă în toate experiențele noastre de viață și este atât de bine să trăiești cu el!

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!