CITESTI ACUM
Frica de dentist – experimentata de peste 80% dintre oameni

Frica de dentist – experimentata de peste 80% dintre oameni

Frica de dentist apare la cel putin 80% dintre oameni, acest lucru facandu-i sa amane extrem de mult tratarea problemelor dentare. Aceasta este doar una dintre fricile pe care oamenii le experimenteaza si care ii impiedica de multe ori sa actioneze intr-un sens care le-ar putea fi benefic.

Clinica Dental One a reunit trei speakeri, la Bucuresti, pe 14 aprilie, in cadrul unui eveniment de presa. Andrei Rusu, Irina Kuhlmann si Corina Samfir au vorbit despre cele mai comune frici ale oamenilor, despre modurile in care acestea pot fi depasite si au impartasit cu jurnalistii prezenti experientele lor personale.

Desi in 2012 a reusit o performanta extraordinara si a intrat in Guinness Book dupa ce a alergat 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente, Andrei Rosu, sportiv de anduranta, marturiseste ca inca se confrunta cu frica de zbor: ” Chiar si dupa peste 100 de zboruri in ultimii 6 ani, imi este la fel de frica, dar nu las asta sa stea in calea obiectivelor mele. De cele mai multe ori, temerile sunt irationale. Avem de ales intre a fugi de ele sau a trai cu ele.”

Frica este o emotie care ne protejeaza de amenintarile exterioare in anumite situatii, insa daca o lasam sa puna stapanire pe noi, poate ajunge o piedica in calea dezvoltarii noastre. Orice frica poate fi insa depasita, sustine Irina Kuhlmann, Life & business coach, care la randul sau s-a confruntat cu un sentiment puternic de frica intr-o perioada in care a avut serioase probleme de sanatate: ”Este important sa  intelegem mecanismul de aparitie a fricilor, sa nu ne identificam cu ele. Sa intelegem ca sunt doar stari emotionale create de imaginatie, pentru ca frica apare intotdeauna pentru ceva ce ar putea sa se intample in viitor. Este important sa ne ancoram in prezent. Efortul fizic – cum ar fi alergarea, ridicarea de greutati – ajuta pentru ca iti schimba starea psihica pe moment si vezi lucrurile altfel. Cred insa ca cea mai buna metoda este sa faci acel ceva de care ti-e frica. Dincolo de asta vei gasi mari satisfactii si o stare de eliberare.”

De aceeasi parere este si Corina Samfir, Co-fondator si General Manager Dental One, care considera ca frica poate fi invinsa trecand la actiune. ”Cea mai mare frica a mea a fost sa-i dezamagesc pe partenerii mei si sa nu reusesc sa obtin tot ceea ce ne-am propus. Consider ca putem depasi frica doar trecand la actiune. Atunci cand alegem sa facem lucruri chiar daca ne este frica, aceasta emotie va trece sau se va diminua incet, incet.”, a declarat Corina Samfir.

De la frica la curaj este de multe ori un singur pas de facut, iar a face acest pas ne poate aduce satisfactii extraordinare. Totul porneste de la decizia de a ne asuma responsabilitatea pentru ceea ce se intampla sau ne propunem sa se intample in viata noastra, considera Andrei Rosu.  El va realiza si un material video cu un speech motivational pentru pacientii Dental One, care va rula pe LCD-urile din clinica in perioada urmatoare, in toate cabinetele.

Clinica Dental One este dotata la standardele tarilor vestice in materie de echipamente de lucru, materii prime, personal calificat si inovatii dentare.  Este unul dintre furnizorii preferati de servicii premium pentru turisti straini sau romani care locuiesc in strainatate si doresc sa-si trateze problemele dentare in Romania, in cele mai bune conditii.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!