Now Reading
Escapada de weekend in Busteni

Escapada de weekend in Busteni

Revista Psychologies

Una dintre destinatiile preferate ale românilor pe Valea Prahovei este Busteni, un mic oras de munte pitoresc, splendid pozitionat la poalele Muntilor Bucegi, care ofera un loc minunat pentru relaxare si liniste, departe de agitatia si grijile cotidieni. In plus, dincolo de privelistile naturale superbe care iti vor umple sufletul de bucurie, aici vei avea ocazia sa te incumeti la o seama de excursii montane si activitati interesante de vacanta.

 

Drumetii montane

Statiunea Busteni, foarte apreciata pe timp de iarna de iubitorii de schi, este un loc foarte potrivit pentru drumetii interesante si in restul anului, cu trasee atât pentru incepatori, cât si pentru profesionisti. Porneste in explorarea si in cucerirea muntilor si descopera Cascada Urlatoare, Sfinxul, Babele sau Parcul National Bucegi.

Urca pâna pe vârful Caraiman si admira unul dintre simbolurile orasului Busteni, Crucea Eroilor Neamului, ridicata in cinstea eroilor români din Primul Razboi Mondial, construita intre anii 1926 si 1928, la altitudinea de 2291 metri.

 

Atractii deosebite in Busteni si in imprejurimi

Daca nu esti un amator al drumetiilor montane sau daca doar iti doresti sa mai diversifici activitatile in aceasta evadare de weekend, vei gasi in Busteni câteva obiective turistice deosebite, cu o istorie interesanta.

Viziteaza Castelul Cantacuzino, situat in cartierul Zamora, constructie in stil neoromânesc, ridicata la dorinta printului Gheorghe Grigore Cantacuzino si finalizata in anul 1911. Utilizat de-a lungul timpului si ca sanatoriu al Ministerului de Interne, astazi castelul adaposteste un muzeu.

Biserica Domneasca, un edificiu de cult impresionant, ctitorie a regelui Carol I si a reginei Elisabeta, a carei constructie a fost finalizata in anul 1889, se remarca prin arhitectura deosebita si decoratiunile interioare, precum si prin modul in care s-a conservat atât de mine.

 

De Geanina Ichim

Curse turistice cu autocarul in Busteni. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470.  Detalii pe www.mementobus.com.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top