Now Reading
Casa de licitatii Goldart lanseaza un produs de investitii dedicat artei moderne si contemporane  

Casa de licitatii Goldart lanseaza un produs de investitii dedicat artei moderne si contemporane  

Revista Psychologies

Goldart, una dintre principalele case de licitatii din Romania, anunta un nou serviciu oferit clientilor – vanzarile private cu randament garantat. Compania vine in intampinarea celor care privesc arta nu doar ca pe o pasiune ci si ca pe o investitie, oferind un randament garantat de 15% pentru o selectie de opere artistice.

 

 

Incepand din luna decembrie a acestui an, casa de licitatii Goldart isi extinde serviciile si curpinde un nou produs de investitii – vanzarile private cu randament garantat de 15%, la 3 ani. Goldart va lansa bimestrial un catalog de peste 50 de lucrari artistice – picturi si opere grafice cu valori cuprinse intre 250 de euro si 5.000 de euro – reprezentand oferta de vanzari private. Peste jumatate dintre lucrarile promovate vor apartine unor artisti contemporani.

Prin vanzarea privata de obiecte de arta cu randament garantat la 3 ani, Goldart materializeaza sintagma “arta ca investitie” care in prezent circula in spatiul public mai mult la nivel conceptual si declarativ. Garantand un randament obiectului de arta, acesta isi completeaza dimensiunea artistica si emotionala cu una profund pragmatica, el devenind nu doar un bun de colectie ci si o varianta de plasament financiar pe termen mediu alaturi de produse traditionale precum: depozitele bancare, titlurile de stat, actiuni sau unitati ale fondurilor de investitii.” a declarat Cristian Anghel, Director Executiv Goldart

Cristian Anghel, director executiv Goldart
Cristian Anghel, director executiv Goldart

Pentru a sprijini produsul de investitii nou lansat si pentru a deschide apetitul pentru domeniul artistic al clientilor tineri – profesionisti si antreprenori cu varste cuprinse intre 30 si 45 de ani – Goldart va sustine pe parcursul anului 2017, o serie de seminarii exclusive dedicate investitiilor in arta.

Fondata in 1997 ca galerie de arta, sub coordonarea familiei Luminita si Alexandru Ghildus, Goldart este unul dintre principalii jucatori de pe piata de arta autohtona. In 2008, Goldart devine casa de licitatii numele sau fiind asociat cu cea mai mare tranzactie de arta incheiata pana in prezent in Romania – vanzarea tabloului “Doua Fete” semnat de Stefan Luchian, pentru suma de 300.000 de euro, in cadrul unei licitatii organizate in aprilie 2013.

In cei 8 ani de activitate, Goldart a organizat peste 180 de licitatii in care a promovat peste 570 de autori contemporani. Doua dintre licitatii au fost organizare in parteneriat cu Uniunea Artistilor Plastici, fiecare cuprinzand 150-200 de opere artistice, in timp ce patru dintre licitatii au fost realizate in scop caritabil.

casa-de-licitatii-goldart

Anul 2016 aduce schimbari in actionariatul si managementul Goldart. Cristian Anghel, colectionar si dealer de arta, cu o experienta de 15 ani in piata de capital, asigurari si reasigurari si de 3 ani in management cultural, s-a alaturat echipei Goldart in octombrie 2015, asumandu-si managementul companiei la inceputul anului 2016.

Goldart isi reafirma angajamentul de a sprijini artistii contemporani autohtoni prin lansarea programului Contempl’Art, in noiembrie 2015. Acesta reprezinta o serie de expozitii lunare organizate in spatiul galeriei Goldart de pe Intrarea I.L. Caragiale, nr. 1 cuprinzand, pe parcursul unui an, lucrarile a cel putin 150 de artisti.

goldart-casa-de-licitatii-arta

O selectie a lucrarilor expuse intra in fiecare luna in licitatie, confirmand astfel valoarea acestora. Casa de licitatii Goldart isi propune astfel ca sintagma “arta ca investitie” sa nu mai fie alaturata doar valorilor certe, confirmate, din arta moderna si post-moderna romaneasca, ci sa includa si artisti contemporani in afirmare.

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!