Now Reading
Bărbații cumpără vacanța în cuplu doar de Mărțișor!

Bărbații cumpără vacanța în cuplu doar de Mărțișor!

Dacă în majoritatea cazurilor, femeile sunt cele care aleg destinațiile de vacanță în cuplu, în perioada 1-8 martie rolurile se schimbă, iar domnii vin neînsoțiți în agențiile de turism pentru a achiziționa un sejur în locuri precum Grecia, Spania sau Turcia, pe care să-l dăruiască doamnelor din viața lor. O vacanță făcută cadou în această perioadă soției sau iubitei, costă între 200 și 400 euro de persoană.

 

 

Potrivit datelor furnizate de Christian Tour – cea mai mare agenție de turism din România, aproximativ 80% dintre vacanțele achiziționate în luna martie sunt dăruite cu ocazia zilei de 8 martie, și numai 20% dintre ele pentru 1 martie.

De altfel, majoritatea turiștilor rezervă un sejur cu o săptămână înainte de Mărțișor, iar pentru Ziua Femeii, vacanța este aleasă în perioada 1-8 martie.

Dacă, de obicei, femeile sunt cele care aleg vacanța în familie sau în cuplu, această perioadă este printre puținele din an în care bărbații vin singuri în agenție și adeseori ne cer vouchere personalizate pentru a le face cadou de 1 sau 8 martie.

Ei profită, așadar, de acest moment, pentru a împușca doi iepuri dintr-o lovitură: cumpără și una dintre vacanțele familiei și, în același timp, dăruiesc și un cadou frumos mamei, soției sau iubitei, a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

 

Sejururile în Grecia, Turcia și Spania, în topul destinațiilor dăruite de 8 Martie

Chiar dacă majoritatea vacanțelor sunt cumpărate în prima parte a lunii martie, perioadele de călătorie variază în funcție de tipul de sejur ales, însă în cea mai mare parte vorbim de vacanțe pentru vară în destinații calde precum Grecia, Turcia, Spania sau Bulgaria.

O altă categorie sunt city break-urile în orașele europene, unde se pleacă, de regulă, fie în aprilie-mai, fie în septembrie-octombrie.

Din datele furnizate de Christian Tour mai reiese că alegerea acestor cadouri diferă în funcție de vârstă, în primul rând.

Bărbații sub 30 ani cumpără, de obicei, city break-uri sau mici escapade estivale în destinații romantice (Santorini, Zakynthos, Gran Canaria sau Paris, Veneția ori Londra) ori vacanțe cu “gașca” în zone accesibile (precum Lefkada, Thassos sau Halkidiki).

Bărbații cu familie/copii (categoria 30-45 ani) optează, de regulă, pentru destinații de vară (Tenerife, Antalya, Creta, Rhodos, Mallorca), iar cei trecuți de 55 de ani aleg vacanțe cadou în destinații devenite deja celebre pentru această categorie de vârstă, în extrasezon (aprilie-mai sau octombrie-noiembrie), în locuri precum Costa Brava, Sicilia, Toscana sau Costa del Sol.

O categorie din ce în ce mai importantă de români care fac cadou vacanțe de Mărțișor sau Ziua Femeii, sunt bărbații care lucrează în străinătate (vârste între 30 și 50 ani), care le dăruiesc mamelor, rămase în țară, sejururi de relaxare în diverse destinații specifice Senior Voyage, sau în Grecia, Bulgaria ori România (pe litoral sau în staţiunile balneare).

Bugetul alocat unei astfel de vacanțe-cadou variază între 200 – 400 de euro/persoană, în funcție de perioada și destinația aleasă, dar și de numărul de nopți sau de serviciile opționale incluse în pachet.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top