Now Reading
Campania „Flori pentru suflet” si programul „Niciodata singur”. Si tu poti fi voluntar!

Campania „Flori pentru suflet” si programul „Niciodata singur”. Si tu poti fi voluntar!

Revista Psychologies

Cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a organizat in patru orase din tara campania „Flori pentru suflet”. Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei a vizitat centrul Vasarely din Ploiesti, cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice – 1 octombrie, si a extinderii programului „Niciodata Singur” in doua orase noi: Ploiesti si Constanta.

 

„Peste 640 de mii de persoane in varsta sunt singure in Romania. Prin programul Niciodata Singur, cu ajutorul tinerilor voluntari, luptam cu adevarat impotriva izolarii si tristetii care ii incearca pe varstnici. Ei sunt energia proiectului, ei ii ajuta pe varstnici sa uite de povara singuratatii si le ofera prietenie, dinamism si speranta”, a declarat Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei

Pentru a marca Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice, 1 octombrie, sarbatorita sub egida Natiunilor Unite, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a organizat in Bucuresti, Braila, Constanta si Ploiesti campania “Flori pentru suflet” pentru sensibilizarea publicului larg si mobilizarea comunitatii in sprijinul populatiei de varsta a treia.

Pe parcursul campaniei, voluntarii, sustinatorii si partenerii Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei au oferit varstnicilor peste 5000 de flori, in semn de apreciere a valorii si a experientei lor de viata.

Florile au fost impartite in spatiul public, miercuri, 1 octombrie, in Parcul Cismigiu, in Parcul Tabacariei din Constanta, in restaurantele Hanul Berarilor, in 13 dintre oficiile Postei Romane, in cabinetele medicilor de familie si in reteaua farmaciilor HelpNet din Bucuresti, Braila, Constanta si Ploiesti.

Sambata, 27 septembrie, voluntarii Fundatiei au daruit flori varstnicilor aflati in centre rezidentiale si celor sprijiniti la domiciliu.

Luni, 29 septembrie, la Hanul Berarilor Interbelic, 50 de varstnici singuri, beneficiari ai Fundatiei, s-au bucurat de o masa aniversara.

Actiunile desfasurate cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice fac parte din programul “Niciodata Singur” desfasurat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei cu scopul de a imbunatati conditiile de viata ale varstnicilor peste 65 de ani aflati in risc de izolare sociala, singuratate si saracie.

“Niciodata Singur” se bazeaza pe activitatea de voluntariat desfasurata la domiciliul varstnicilor, precum si in caminele de batrani din Bucuresti, Braila, Constanta, Ilfov si Ploiesti.

Voluntariatul se concretizeaza in actiuni de reactivare si reinsertie sociala a varstnicilor singuri, socializare, sprijin practic la cumparaturi, vizite la medic, organizarea de actiuni, precum si sprijin material.

Initiativa Flori pentru suflet din Romania urmeaza campania la nivel mondial a Federatiei si Asociatiei les petits frères des Pauvres, alaturandu-se unor tari precum Franta, Irlanda, Spania, Germania, Canada si Statele Unite ale Americii in lupta impotriva izolarii sociale a persoanelor varstnice si reprezinta un spatiu de solidaritate si dialog intergenerational.

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!