Now Reading
Cati ani are inima ta?

Cati ani are inima ta?

Revista Psychologies

Varsta inimii


Este simplu sa spui cati ani ai. Este unul dintre primele raspunsuri invatate in viata. Dar stii cati ani are inima ta? Ar putea fi cel mai important raspuns pentru viata ta.

Federatia Mondiala a Inimii (World Heart Federation – WHF) si Unilever au lansat un proiect comun pentru a mediatiza Heart Age („Varsta Inimii”) – instrument prin care fiecare persoana isi poate determina riscul de a dezvolta boli cardiovasculare si riscul de aparitie a atacului vascular cerebral in urmatorii 10 ani de viata.

Pe baza scorului de risc Framingham, Heart Age utilizeaza pentru calcularea varstei inimii factorii de risc standard pentru bolile cardiovasculare sau atacul vascular cerebral: varsta, greutatea, circumferinta taliei, sexul, nivelul de colesterol, tensiunea arteriala si fumatul. In cazul in care varsta inimii este mult mai mare decat varsta cronologica a persoanei, se considera ca riscul de aparitie a unei afectiuni cardio-vasculare in urmatorii 10 ani este mare. Totodata, acest instrument sugereaza si solutii simple pentru „intinerirea” inimii.

Intre 12 iulie si 15 noiembrie, medici cardiologi vor fi prezenti, in fiecare duminica, intre orele 10.00 -14.00, in toate magazinele Real din tara pentru a-i ajuta pe oameni sa faca testul „varsta inimii” si a-i incuraja sa isi schimbe alimentatia si stilul de viata, pentru a-si imbunatati sanatatea inimii.

Testul „Varsta Inimii” se poate face si accesand site-ul www.heartagecalculator.com.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!