Now Reading
Cum te poți relaxa după o zi de muncă: 5 metode care funcționează

Cum te poți relaxa după o zi de muncă: 5 metode care funcționează

După o zi plină la muncă, tot ce îți dorești este să ajungi acasă și să uiți de stresul acumulat peste zi. Există, totuși, multe alte metode care te pot ajuta să te relaxezi, pe care trebuie să le încerci dacă îți dorești să ai o viață mai ușoară.

Drept urmare, dacă vrei ca locuința ta să se transforme într-o oază de relaxare, unde stresul să nu poată pătrunde, ți-am pregătit câteva sfaturi ușor de urmat.

1. Separă viața profesională de timpul tău personal

Ți se întâmplă des să nu reușești să termini toată treaba în timpul orelor în care ești la birou și să fie nevoie să muncești și de acasă. Mai mult, îți este greu să nu răspunzi la fiecare mail pe care îl primești pe telefon.

Un studiu publicat în Journal of Occupational Health Psychology a demonstrat că stresul pe care îl simți la muncă îți poate provoca insomnie. Alege, deci, să uiți de toate problemele din timpul zilei imediat ce ai ieșit din birou și până a doua zi dimineața. Orice e-mail mai poate aștepta câteva ore.

2. Savurează o cană cu ceai de tei

Ceaiul de tei are multe beneficii, însă poate unul dintre cele mai importante este capacitatea de a diminua nivelul de stres. Poți prepara o infuzie de ceai de tei pliculețe sau vrac, așa cum este ceaiul de tei de pe secom.ro pe care să îl consumi înainte de culcare.

Dacă îți place să îndulcești ceaiul, înlocuiește zahărul cu mierea, un ingredient mult mai sănătos și cu proprietăți antiinflamatorii, care au și ele un efect benefic asupra corpului și te ajută să te relaxezi.

3. Încearcă  tehnicile de Mindfulness

Prin Mindfulness ne referim la abilitatea  de trăi în prezent, de a fi mai relaxat și mai conectat la tine însuți bucurându-te de tot ce se întâmplă în jurul tău în fiecare zi.. Un exercițiu bun pentru a obține această calitate este meditația.

Dar nu trebuie neapărat să stai în poziție de lotus cu ochii închiși, trebuie să începi cu o activitate potrivită și confortabilă pentru tine. Dacă asta înseamnă să stai întinsă în pat și să te concentrezi asupra respirației, e foarte bine. Poți asculta diferite cărți audio cu sfaturi care te vor îndruma pe parcursul procesului de meditație.

4. Încearcă aromaterapia

Dacă ești o novice în ale aromaterapiei, îți recomandăm să începi ușor: o baie relaxantă înconjurată de lumânări aprinse. Optează pentru uleiuri esențiale care sunt cunoscute pentru efectul lor relaxant precum lavanda, portocala sau roinița, ne sugerează cei de la verywellmind.com.

O altă opțiune este să alegi un difuzor de arome pe care îl poți folosi în fiecare seară, înainte de somn. Dacă alegi aromele potrivite, te va face să uiți de grijile de peste zi și să te bucuri de un somn odihnitor.

5. Petrece mai mult timp cu cei dragi

Acesta este poate cel mai simplu și evident sfat, dar când vii obosit și stresat de la muncă poate fi greu să acorzi timpul necesar celor din jur. Nu neglija momentele de calitate cu cei dragi. Chiar și o simplă îmbrățișare te va ajuta să uiți de grijile acumulate în timpul zilei.

Poți programa ieșiri în oraș cu prietenii  sau o cină în familie care poate deveni un obicei săptămânal Astfel, când vei avea un moment stresant la muncă, vei reuși să treci mai ușor peste el dacă știi că urmează o ieșire plăcută.

Chiar dacă îți place ceea ce faci la muncă, de multe ori stresul îți poate strica buna dispoziție, generând o stare generală proastă sau  probleme cu somnul. Dacă vrei să te bucuri de zile relaxante, încearcă să adopți în rutina de zi cu zi obiceiuri care te vor ajuta să scapi de stres.

Sursă foto: Shutterstock

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top