Now Reading
Din 24 septembrie, lectura devine aventura la Festivalul NARATIV!

Din 24 septembrie, lectura devine aventura la Festivalul NARATIV!

Revista Psychologies

In cate feluri poti citi o poveste? Asociatia Curtea Veche invita copiii, parintii si profesorii pe 24-25 septembrie si pe 1-2 octombrie 2016 la Scoala Centrala Bucuresti (Strada Icoanei, nr. 3-5) pentru cea de a doua editie a festivalului de lectura pentru copii NARATIV.

 

 

Toate cele 120 de activitari din cadrul NARATIV sunt complet gratuite, iar interesul pentru festival este foarte mare, 90% dintre locuri fiind deja rezervate pana in acest moment.

Iren Arsene Máté, presedinta Asociatiei Curtea Veche, declara: „Faptul ca in doar cateva zile am primit aproape 2000 de inscrieri este o dovada clara ca nu avem suficient de multe oferte de activitati prin care sa ii invatam pe copii sa citeasca din placere.

Daca ele nu exista nu inseamna ca cei mici nu sunt interesati, ci ca noi, parintii si profesorii, nu ne preocupam indeajuns sa dezvoltam impreuna acest obicei. Merita sa ne gandim putin la acest lucru si sa facem mai multe pentru a atrage copiii spre carte. Cititorii nu se nasc, ci se educa.“

Initiativa Asociatiei Curtea Veche vine ca urmare a statisticilor ingrijoratoare privind gradul scazut de lectura si de intelegere a textelor in randul elevilor din Romania. Festivalul isi propune deopotriva sa creasca interesul celor mici pentru lectura si sa ii familiarizeze pe parinti cu notiunea de parenting pentru lectura.

Parintii si profesorii sunt cei care ii pot motiva pe copii sa citeasca mai mult si sa faca acest lucru cu placere.

Cei mici vor participa, alaturi de Nara si Tiv, ghizii aventurosi ai Festivalului, la ateliere precum Odiseea – Banda desenata, Pinocchio – Povesti pe muzica, Peter Pan – Actorie pentru cititori, Storytelling si multe altele, unde vor desena, compune muzica, vor face teatru si chiar vor inventa propriile povesti.

Parintii sunt invitati la conferinte sustinute de specialisti in parenting, precum Urania Cremene si Gáspár György, alaturi de care vor invata cum sa le raspunda intrebarilor celor mici prin povesti si vor afla tehnici de parenting pentru lectura.

Profesorii pot participa la conferinta sustinuta de Oana Moraru sau la workshop-ul Smarandei Nicolau, unde vor impartasi cu expertii in educatie metode prin care pot face ca cititul sa fie la fel de distractiv si acasa si la școala.

Rolul acestor conferinte este de a motiva parintii si profesorii sa ii indemne pe cei mici sa citeasca si sa priveasca lectura ca pe o aventura.

Ultimele locuri disponibile pot fi rezervate pe site-ul www.narativ.ro, unde puteti gasi detalii despre calendarul complet al activitatilor.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!