Now Reading
Jurnal de fapte bune: Micul violonist de azi, marele artist de maine

Jurnal de fapte bune: Micul violonist de azi, marele artist de maine

Revista Psychologies

Intr-o realitate atat de zbuciumata si de plina de lipsuri, inca se nasc copii al caror talent chiar poate face lumea un loc mai frumos, mai bun. Este si cazul lui Leonard Alexe, considerat, la 12 ani, printre cei mai buni tineri violonisti din tara. Pentru rezultatele sale, pentru curajul si hotararea de a-si urma visul, Leo este noul bursier al campaniei Jurnal de Fapte Bune.

 

Palmele ii sunt umede, broboane de transpiratie i se preling pe frunte, iar un gol rece i se deschide in stomac, aducandu-l aproape de lesin. Leo, asa cum ii spun toti apropiatii, se scutura ca de o haina grea ce sta sa-l inabuse.

„Pot s-o fac! Pot s-o fac!”, isi spune in gand si intra pe scena. Din clipa aceea, baiatul inaltut, dar gratios, cu privire blanda, dar adanca, devine, practic, un alt om. Din clipa aceea, el e stapanul viorii, al sunetelor, al emotiei celor care il asculta si-l privesc.

Pe corzile vechii si deja micutei viori Gliga, singura pe care bunul lui profesor, Doru Munteanu, a reusit s-o gaseasca acum 3 ani prin magazia Colegiului National „George Enescu”, alearga compozitii de Paganini, Mozart, Brahms ori Wienawski, ce sunt adesea de o dificultate tehnica demna chiar de un student la Conservator.

„Il consider cel mai bun violonist de varsta lui din tara. Ba poate face fata cu succes si altora mai mari cu cativa ani”, afirma cu certitudinea omului care stie despre ce vorbeste profesorul Munteanu.

 

Aviatorul aspirant da totul pentru muzica

Dar Leo se visa initial aviator. Privea la avioanele si elicopterele ce mai treceau pe deasupra casei si isi imagina cum ar fi sa le piloteze chiar el. Asta, insa, pana spre 7 ani, inainte de a intra la scoala.

Pana in ziua in care, intamplator, a ascultat la televizor un concert de Oskar Rieding, unde, dincolo de muzica orchestrei, cineva canta superb la un instrument numit vioara.

Oare cati alti copii s-ar fi oprit fascinati din joaca si, chiar in clipa aceea, si-ar fi decis viata spunand parintilor: „Eu as vrea sa cant de acum incolo la vioara!”?

 

Citeste continuarea articolului AICI.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!