Now Reading
Jurnal de fapte bune: Noua speranta a gimnasticii romanesti

Jurnal de fapte bune: Noua speranta a gimnasticii romanesti

Revista Psychologies

Are doar 10 ani, dar jumatate din viata de pana acum si-a dedicat- o gimnasticii. Este multipla campioana nationala la categoria ei de varsta si cea mai tanara componenta a lotului de junioare ce se pregateste la Onesti. O cheama Antonia Irina Duta si este cel mai nou caz sprijinit de campania “Jurnal de fapte bune”.

“Haide, Pic! Acum! Desprinderea!”. Iar “Pic”, asa cum ii spun Antoniei colegele de la gimnastica, se desprinde de barele inegale ale paralelelor intr-un zbor maiastru spre aterizarea perfecta.

Uralele cuprind sala din Tokyo ce gazduieste concursul de gimnastica al Olimpiadei din 2020. A reusit, a invins! Pana cand visul acesta, pentru care trudeste inca de la 5 ani, va prinde viata, “Pic” mai are de muncit.

Dar nu e truda ca o cazna, de fapt, pentru ca e tot ceea ce micuta Antonia isi doreste sa faca. “Prima oara mama m-a dus la balet. Dar mi s-a parut prea usor pentru mine, asa ca am ajuns la gimnastica.

E mult mai palpitant, imi place sa invat lucruri noi, sa am provocari noi”, spune fetita cu un aer mult mai matur decat varsta inscrisa in certificatul de nastere. Cel mai mult ii plac paralelele inegale.

“Te fac sa te simti ca o pasare, ca si cand ai zbura. Ca o… randunica”, adauga Antonia. De la 5 ani a ajuns la CS Dinamo, sub indrumarea antrenorilor Anca Cristina Draghici si Dan Potra.

“Nu avem cuvinte sa le multumim pentru ce au facut pentru Antonia. Sunt doi antrenori si oameni extraordinari”, puncteaza mamica fetitei.

Iar asta s-a vazut si in rezultatele obtinute de Antonia la toate concursurile din ultimii ani, astazi fiind deja multipla campioana nationala, atat cu echipa, cat si la individual, la paralele, desigur, dar si la celelalte aparate.

Citeste continuarea AICI.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top