Now Reading
Jurnal de fapte bune: „Retineti acest nume, veti mai auzi de el”

Jurnal de fapte bune: „Retineti acest nume, veti mai auzi de el”

Revista Psychologies

In acesti termeni se exprima mai marii atletismului romanesc cand vine vorba de Ciprian Daroczi, adolescentul din Pitesti care, la 17 ani, detine deja doua recorduri nationale pentru grupa sa de varsta. Mai jos, povestea noului bursier al campaniei Jurnal de fapte bune.

Ciprian practica atletism de performanta din 2011 – o perioada scurta, prin comparatie cu rezultatele reusite in acesti patru ani.

Multiplul campion national la juniori, baiatul din comuna argeseana Maracineni si-a trecut anul acesta in palmares doua recorduri, primul, in proba de 60 metri, in februarie, cel de-al doilea in iunie, in proba de 100 de metri.

Isi aminteste exact cum, „cu o saptamana in urma, reusisem un timp bun, de 10,8 secunde, aproape de recordul de 10,77”. Atunci i s-a deschis perspectiva, si-a dat seama ca e la un pas de a atinge acest prag si a prins aripi, iar in timpul calificarilor pentru campionatul mondial din Columbia a egalat recordul national.

 

De la pian, pe pista

Tatal, Cornel, a facut la randul sau performanta, chiar daca nu de acelasi calibru, la lupte greco-romane. Insa pasiunea sa a fost tot timpul muzica, „am si voce buna, dar n-a fost sa fie”.

A sperat ca fiul sa mosteneasca aceasta inclinatie si a facut tot ce i-a stat in putere sa i-o insufle, nutrind cumva speranta ca baiatul va ajunge sa castige candva bine ca lautar.

L-a mutat de la scoala din Maracineni la Scoala Populara de Arte din Pitesti, i-a cumparat orga, s-a bucurat sa afle ca avea rezultate foarte bune.

Si, cu toate acestea, a trebuit sa inghita in sec cand baiatul a pus piciorul in prag si i-a explicat ca nu pentru muzica simte ca e facut, ci pentru sport.

Totul pornise in clasa a VII-a, cand, la un concurs de alergare, a fost remarcat de fosta campioana Otilia Ruicu-Esanu, care a insistat sa se alature lotului de copii de care ea se ocupa deja.

Citeste continuarea articolului AICI.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top