Now Reading
Jurnal de fapte bune: Un violoncel nou pentru un talent urias

Jurnal de fapte bune: Un violoncel nou pentru un talent urias

Revista Psychologies

Cristiana-Andreea Damian este cel de-al noualea bursier al campaniei “Jurnal de fapte bune”. Pana la 17 ani, maiestria cu care struneste cu arcusul violoncelul i-a fost deja rasplatita cu zeci de premii. In tot acest timp, familia i-a stat alaturi, incercand din rasputeri sa faca fata nevoilor Cristianei – dintr-un singur salariu insa, aceasta este o sarcina imposibila.

Cristiana locuieste intr-un bloc din Bucuresti ca atatea altele. Si totusi ceva se simte diferit odata ce intri in apartamentului familiei Damian: ordinea impecabila si miile de carti ce impanzesc casa dau de inteles ca aici stau oameni eruditi, deloc straini de performante intelectuale inalte.

Pe fetita am intalnit- o in camera ei, studiind partiturile pentru viitoare concursuri si spectacole. Isi doreste din tot sufletul sa se intoarca acasa cu noi premii intai, dar violoncelul, un “batranel” de 60 de ani, a inceput sa nu mai faca fata.

“Cineva mi-a daruit acest instrument si a trebuit sa facem eforturi mari sa-l restauram, am investit aproape 2.000 de lei si, din pacate, tot nu este de ajuns. Si-mi este tot mai evident ca posibilitatea de a-mi cumpara unul nou nu exista”, spune Cristiana.

Cu toate acestea, a reusit sa adune in scurt timp zeci de premii, a devenit membra a cvartetului de succes “Adolescentin”, a sustinut recitaluri dupa recitaluri si concerte nenumarate.

 

Citeste intregul articol AICI.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top