Now Reading
Lumea arata altfel daca esti deprimat

Lumea arata altfel daca esti deprimat

Revista Psychologies

deprimat, depresie


Cei care sufera de episoade depresive interpreteaza usor scene si imagini mari, dar mai greu gasesc diferenta in detalii. Ei au carente ale unei substante cerebrale ce se leaga de abilitatile vizuale ce ne ajuta sa eliminam detaliile inutile intr-o perceptie rapida a realitatii si sa vedem repede un sarpe dintr-o gramada de frunze, de exemplu.

Acum, psihiatrul Julie Colomb si colegii sai de la Universitatea Yale au gasit legatura dintre aceasta abilitate si depresia majora.

Ea a cerut la 32 de persoane sa urmareasca pe un ecran o animatie cu coloane albe pe fond gri si negru, si sa spuna care din ele se misca. Un raspuns rapid insemna un scor mai ridicat.

Jumatate dintre cei din grup erau intr-o dispozitie stabila, jumatate se refaceau dupa depresie. Cand imaginea era mare, cei deprimati rezolvau usor. Dar cand era miscorata, nu le mai era asa de simplu.

„Depresia e considerata, cel mai adesea, o tulburare de dispozitie, dar ea poate afecta alimentatia si somnul si, deci, si capacitatea noastra de a raspunde repede provocarilor cotidiene.“

Foto: shutterstock.com

Pe aceeasi tema: Depresia, depresivul si arta tristetii

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top