Now Reading
Madalina traieste doar pentru muzica

Madalina traieste doar pentru muzica

Revista Psychologies

Canta cu mare talent la un instrument al carui timbru parca iti spune o poveste “scrisa” cu sunete: viola. 18 ore din cele 24 ale unei zile le dedica, intr-o forma sau alta, muzicii si viseaza la o cariera intr-o mare orchestra simfonica. O cheama Madalina Maria Sogorescu-Herdes, are 17 ani si este cel de-al 17-lea caz sustinut de campania “Jurnal de fapte bune”.

Inchide ochii, iar arcusul aluneca tot mai vibrant pe corzile violei. In clipa aceea, pentru Madalina nu mai exista nimic altceva. Nici macar timpul ce parca se opreste in loc. Doar ea, muzica si cerul. In camera din locuinta aflata intr-o casa veche de aproape un secol, fata de 17 ani canta “Adagio” de Albinoni.

“Madalina, poti sa te opresti un pic?”, o intreb, pentru ca am vrea sa incercam si alte ipostaze pentru fotografiile necesare articolului. Dar ea e deja “transportata” in universul acela magic al sunetelor si – asa cum imi spusese inainte – chiar nu mai aude in jur.

Pentru ca “muzica e viata mea si tot ce mi-am dorit si imi doresc sa fac pe aceasta lume”, dupa cum marturiseste. Adesea, o prinde si m i e z u l noptii repetand. “Bine ca avem vecini intelegator i ” , glumeste Madalina, chiar daca le mai tulbura somnul fratelui si surorii ei.

Are si o voce frumoasa, aceasta fiind, de fapt, prima ei legatura cu muzica. Inca de la 7 ani canta in corul Bisericii Sf. Tereza din cartier, ceea ce face si in ziua de azi, de cate ori poate. Apoi, s-a apropiat de instrumente, mai intai avand in minte pianul. Dupa aceea vioara, iar de 5 ani, viola.

 

Citeste intregul articol AICI.

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!