Now Reading
Metoda Montessori pentru părinți. Cum să crești copii independenți și fericiți de Cristina Tébar

Metoda Montessori pentru părinți. Cum să crești copii independenți și fericiți de Cristina Tébar

Metoda Montessori reprezintă un adevărat stil de viață și o formă de predare care încearcă să respecte ritmul de învățare al fiecărui copil.

 

Cu o viziune bazată pe dezvoltarea integrală a ființei umane încă din momentul nașterii, această metodă folosită în lumea întreagă de peste 100 de ani și în spiritul căreia au fost educate personalități precum Barack Obama, membrii familiei regale britanice, Gabriel García Márquez, fondatorii Google Sergey Brin şi Larry Page ajută la formarea unor copii autonomi, independenți, responsabili și capabili de a gândi singuri.

Autoarea ne arată că, mai mult decât a ne trimite copiii la o școală Montessori, merită să integrăm această filosofie în modul nostru de creștere a copiilor și în stilul nostru de viață, iar acest lucru poate fi făcut mai simplu decât am crede, prin mici schimbări introduse încetul cu încetul.

Chiar dacă este posibil să nu vedem rezultate de pe o zi pe alta, cu timpul, vom simți că efortul a meritat și că învățăturile din această carte sunt un adevărat cadou pentru copiii noștri și pentru viitorul lor.

–      CELE PATRU PLANURI ALE DEZVOLTĂRII: DE LA 0 LA 6 ANI; DE LA 6 LA 12 ANI; DE LA 12 LA 18 ANI; DE LA 18 LA 24 DE ANI

–      PRINCIPIILE DE BAZĂ ALE FILOSOFIEI MONTESSORI ȘI CUM SĂ LE PUNEM ÎN PRACTICĂ

–      IDEI ȘI INSPIRAȚIE PENTRU MOMENTELE DIFICILE

 

Cristina Tébar Montes este licențiată în științele mediului și are un certificat de competențe pedagogice.

S-a pregătit în cadrul programului KHT Montessori pentru etapa „de la 3 la 6 ani“, iar în prezent se pregătește pentru etapa „de la 6 la 12 ani“.

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!