Now Reading
„Mica Sirena” a inotului romanesc

„Mica Sirena” a inotului romanesc

Revista Psychologies

Cel de-al 15-lea caz selectat pentru a fi ajutat in cadrul campaniei „Jurnal de fapte bune” este cel al Rebeccai Chelu, de 12 ani. Multipla campioana si laureata la concursurile nationale de inot, fetita viseaza la ziua in care prin performantele ei tricolorul romanesc se va inalta, iar, pe cel mai inalt catarg la o Olimpiada.

4 kilometri. Vi se pare mult sau putin? Incercati sa-i parcurgeti pe jos, chiar si-n pas lejer, zi de zi, apoi ganditi-va din nou cum vi se par. Dupa care imaginati-va ca ii inotati. Tot asa, aproape zi de zi.

Cam aceasta e distanta pe care Rebecca Chelu o strabate la 12 ani prin apa bazinului. Si nu de ieri, de azi, ci de aproape 6 ani. Si nu oricum, ci incercand sa aiba timpi tot mai buni in diferitele probe la care participa.

„Inotul imi da senzatia de libertate, de independenta totala”, spune fetita cu seriozitatea potrivita unui om mare.

Zambeste rar, fiind un copil maturizat mai devreme decat altii, si din cauza strabaterii altor „valuri” ale vietii, nu intotdeauna blande cu sufletul ei fragil.

Dar cand zambeste parca ar fi Mica Sirena, la care se gandeste adesea in timp ce inoata. O sirena ce si-ar dori, invers, sa paraseasca uscatul pentru a trai in apa, departe de lumea dezlantuita si de grijile ei.

 

Citeste intregul articol AICI.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top