CITESTI ACUM
Neșansele nu țin cont de sângele albastru. Trei regi și finalurile lor absurde

Neșansele nu țin cont de sângele albastru. Trei regi și finalurile lor absurde

Uneori ni se pare că doar noi, oamenii de rând, suntem năpăstuiți. Ne imaginăm că nobilii, regii și oamenii sus puși sunt scutiți de ghinioane, unele dintre ele cu final tragic. Istoria însă ne arată că nu e deloc așa. Iată trei feluri nefericite și absurde prin care și-au găsit sfârșitul trei capete încoronate.

 

Regele francez și ușa

Carol al VIII-lea (cunoscut și sub numele de Carol cel Prietenos) a domnit destul de mult: timp de 15 ani, la finalul anilor 1400.

Din păcate pentru el, felul în care a murit este cel mai notabil aspect al domniei sale. Regele se afla la un meci de tenis, dar nu juca, doar asista.

Din greșeală, nu a observat o ușă joasă și s-a lovit cu capul de grindă. După o scurtă perioadă de comă, și-a găsit sfârșitul.

 

Grecul și animalele exotice

Alexandru al Greciei a apucat să domnească doar între 1917 și 1920. Planurile sale s-au sfârșit odată cu o mușcătură de maimuță. Cum?

Pe domeniile regale, regele avea mai multe animale exotice pe post de animale de companie. Într-o zi, Alexandru își plimba câinele când acesta a intrat într-o altercație cu unul dintre macacii (un tip de maimuță) de pe domeniu.

Vrând să separe cele două animale, Alexandru a fost mușcat de macac. Rănile i s-au infectat câteva zile mai târziu și, pentru că medicii săi nu au vrut să îi amputeze piciorul, Alexandru a murit din cauza septicemiei.

 

Austriaca și fanaticul

Elisabeta, numită și Sisi, a fost împărăteasa Austriei vreme îndelungată. Și-a găsit finalul în cel mai tragic mod: a avut neșansa să fie la momentul nepotrivit în locul nepotrivit.

În 1898, a fost înjunghiată în inimă, din greșeală, de Luigi Lucheni. Țința fanaticului era, de fapt, prințul de Orléans.

Acesta a mai recunoscut mai apoi că nu avea nimic împotriva împărătesei Sisi, pur și simplu disprețuia nobilii și oamenii bogați, în general.

 

Mai multe asemenea povești vei găsi în colecția „Regii blestemați”, pe care o găsești începând cu 15 ianuarie alături de ziarul Libertatea.

Colecția cuprinde șapte volume, fiecare cu povestea fascinantă a câte unui rege care n-a avut noroc. Le găsești la chioșcurile de ziare la prețul special de 15,99 lei.

 

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!