CITESTI ACUM
Otilia Ruicu-Esanu, „Doamna” atletismului argesean

Otilia Ruicu-Esanu, „Doamna” atletismului argesean

Revista Psychologies

S-a nascut spre sfarsitul verii, atunci cand roadele sunt incarcate de soare, gata sa fie culese. Acum, fosta campioana in probele de 400 metri plat si de stafeta 4×400, Otilia Ruicu-Esanu, „coace” tinerele talente ale atletismului argesean din postura de antrenoare la CSM Pitesti.

Iar roadele se culeg deja prin numeroasele titluri nationale obtinute de acestia de-a lungul anilor. Iata de ce Jurnal de Fapte Bune a decis ca fosta mare atleta si actuala antrenoare sa fie noua beneficiara a unui Premiu de Excelenta.

Cu 37 de veri in urma, spre finalul lunii lui gustar, in vremea secerisului si a culegerii roadelor coapte, venea pe lume, in Lugoj, o fetita menita ateltismului.

O chema Otilia iar copilaria si scoala le-a trait, de fapt, in Caransebes, Lugojul fiind doar o intamplare legata de momentul nasterii ei. Iar pana spre 14, 15 ani nici nu stia cat va insemna atletismul pentru propiul destin.

„Eram in clasa a 8-a cand sora mea mai mare cu 2 ani m-a luat si pe mine la antrenamentele ei de atletism, sa vad cum e. Si asa mi-a placut, incat am ramas.

Acolo l-am intalnit si pe primul meu antrenor, domnul Cristian Dragomir. Am trecut prin mai multe probe, inclusiv de sprint – 100, 200 metri plat – dar proba de 400 s-a potrivit cel mai bine cu potentialul meu.

Sigur, multa lume s-a mirat, s-a impotrivit, inclusiv parintii – cum sa te apuci de atletism abia in clasa a 8-a? – insa dupa doar doi ani de cand incepusem atletismul deveneam dubla campioana balcanica la juniori 1”, povesteste cea careia elevii de acum ii spun simplu „Doamna”.

 

Citeste continuarea articolului AICI.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!