Now Reading
Patinatoare de top in orasul fara patinoar

Patinatoare de top in orasul fara patinoar

Revista Psychologies

Investitia intr-un campion, oricare ar fi domeniul de excelenta in care performeaza, e uriasa. Iar greul il duce familia. Pentru multipla campioana nationala si internationala Andreea Voicu, a zecea bursiera a Jurnalului de Fapte Bune, acest sezon e hotarator.

 

A fost o vreme cand grijile financiare erau straine familiei Voicu. Fost sportiv de performanta la haltere, devenit apoi antreprenor, tatal, Ion, conducea o firma care le asigura un trai decent. Atunci a inceput Andreea sa cocheteze cu patinajul.

Era inscrisa la balet de la 3 ani si probabil ca ar fi ramas fidela acestei pasiuni daca Alexandru, fratele sau cu sapte ani mai mare, nu s-ar fi apucat de hochei. Din mimetism, din admiratie sau din senin, Andreea a decis ca hocheiul, unul dintre cele mai violente sporturi, i s-ar potrivi.

Previzibil, parintii au fost nevoiti sa-i refuze aceasta placere, ghidand-o spre un alt sport, tot pe gheata, dar mai potrivit staturii si gratiei ei. O alegere care le-a schimbat viata, prin reusitele Andreei, dar si una de nesfarsita disperare, din cauza obstacolelor banesti.

Dar nu stiau oare ca patinajul e unul dintre cele mai scumpe sporturi, depasind pe alocuri tenisul sau schiul? Nu pe de-a-ntregul, spune acum tatal Andreei: „Cand am intrat in aceasta poveste, nu eram constienti cat e de costisitor, pentru ca ne permiteam. Cand afacerea s-a prabusit, era crud sa mai dam inapoi, fetita era deja printre lideri.“

 

Citeste continuarea articolului AICI.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!