Now Reading
Roche Romania lanseaza campania “Cancerul nu inseamna condamnare la moarte”

Roche Romania lanseaza campania “Cancerul nu inseamna condamnare la moarte”

Revista Psychologies
Oana Pellea, conf. dr. Tudor Eliade Ciuleanu, Dan Zamonea
Actrita Oana Pellea, sustinator al campaniei; Dan Zamonea, director general Roche Romania; conf. dr. Tudor Eliade Ciuleanu de la Institutul Oncologic Cluj

Roche, lider mondial in oncologie, lanseaza, in premiera pentru Romania, campania de informare si educare “Cancerul nu inseamna condamnare la moarte” care militeaza pentru o perceptie corecta a publicului asupra cancerului si pentru accesul pacientilor la cele mai noi terapii care pot prelungi speranta de viata sau chiar pot aduce vindecarea.

Campania isi propune sa schimbe atitudinea oamenilor despre cancer, convingand pacientii ca exista speranta oferita de solutii inovatoare de tratament, disponibile si in Romania, si incurajandu-i pe acestia sa initieze un dialog constructiv cu medicii lor in legatura cu cel mai potrivit tratament pentru tipul de boala cu care au fost diagnosticati.

Mesajul principal al campaniei este ca aceasta maladie poate fi invinsa. Lupta incepe cu atitudinea pozitiva care are un efect benefic asupra tratamentului, iar zambetul reprezinta una dintre cele mai puternice arme pe care le are la dispozitie pacientul. Tonul campaniei este militant, emotionant, plin de energie si de optimism.

Cancerul nu inseamna condamnare la moarte este prima campanie adresata publicului larg care vizeaza lupta impotriva cancerului in general, si nu doar impotriva unui anumit tip de afectiune maligna. Principalul obiectiv al acestei campanii este sa transmitem un mesaj puternic de optimism atat catre bolnavi, familie, prietenii acestora, dar si pentru cei care nu s-au confruntat niciodata cu o situatie de acest fel. Cancerul poate fi invins, iar acest optimism se bazeaza pe dovezi stiintifice”, declara Dan Zamonea, director general Roche Romania.

La evenimentul de lansare a campaniei au participat specialisti de marca din domeniul oncologiei, precum si conf. dr. Tudor Eliade Ciuleanu de la Institutul Oncologic Cluj si actrita Oana Pellea, in calitate de sustinatori ai campaniei.

Campania Cancerul nu inseamna condamnare la moarte va avea o componenta media TV si online, inclusiv un website dedicat acestei cauze si va fi sustinuta si de activitati de PR. Perioada de derulare a campaniei este iunie – decembrie 2009.

Partenerii campaniei, alaturi de Institutul Oncologic Bucuresti si Institutul Oncologic Cluj, sunt Fundatia Renasterea, Asociatia Bolnavilor de Cancer Brasov, Oncologic Rom Constanta, Asociatia “Parteneri in Progres” Constanta, Destine Comune Tg. Mures, Asociatia Bolnavilor de Cancer – Phoenix Bucuresti, Amazoanele Bistritene, Sofi Roz Bacau, Oncohelp Timisoara, Asociatia Impotriva Cancerului Timisoara, Asociatia Bolnavilor de Cancer Suceava, Asociatia Bolnavilor de Cancer Prahova, Asociatia Nationala a Pacientilor cu Limfom, Liga pentru Apararea Drepturilor Pacientilor “Moldavia” Iasi.

International Agency for Research on Cancer estimeaza ca in anul 2008 s-au inregistrat in intreaga lume peste 12 milioane de persoane diagnosticate cu cancer, iar 7.6 milioane au decedat din cauza acestei maladii, incidenta (numarul de cazuri noi pe o perioada de timp) si prevalenta (numarul total de cazuri) acestei afectiuni fiind in crestere.

Roche – lider mondial in oncologie

Lider in domeniul medicamentelor adresate cancerului, compania farmaceutica Roche este implicata in descoperirea de noi medicamente eficiente pentru tratamentul diverselor tipuri de cancer. In anul 2008, vanzarile produselor din portofoliul de oncologie Roche au crescut cu 15% comparativ cu anul 2007, la 19.7 miliarde de franci elvetieni, confirmand astfel pozitia Roche de lider mondial in oncologie.

Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este una dintre cele mai importante companii farmaceutice bazate pe cercetare si dezvoltare si unul dintre liderii mondiali in domeniu, prin cele doua divizii ale sale: Roche Pharmaceuticals si Roche Diagnostics.

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, oferind produse si servicii inovatoare destinate detectiei precoce, preventiei, diagnosticului si tratamentului bolilor. Grupul Roche contibuie astfel, pe o scara larga, la imbunatatirea sanatatii si calitatii vietii oamenilor. Roche este lider mondial in oncologie, transplant si diagnosticare in – vitro, lider de piata in virologie si este activ in alte arii terapeutice majore cum ar fi bolile autoimune, bolile inflamatorii, problemele metabolice si bolile sistemului nervos central.

La nivel global, Grupul Roche are aproximativ 80.000 de angajati. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa accesati www.roche.ro.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!