Now Reading
Sange din sangele tau – cea mai ampla campanie de donare de sange organizata la nivel national

Sange din sangele tau – cea mai ampla campanie de donare de sange organizata la nivel national

Revista Psychologies

Cotidianul national LIBERTATEA a lansat luni, 8.08, campania de donare de sange intitulata sugestiv Sange din sangele tau. 

Pornind de la ideea ca suntem datori moral sa ii ajutam pe cei aflati in suferinta, campania de donare de sange initiata de LIBERTATEA are rolul de a-i  constientiza si de a-i mobiliza pe romani pentru a-si ajuta co-nationalii, in aceeasi masura in care si-ar ajuta o ruda apropiata sau un prieten foarte bun.

Romania traverseaza o criza acuta de sange, pacientii cu boli grave ducand lipsa transfuziilor care le-ar putea prelungi viata. In acest context, fiecare nou donator conteaza enorm si poate salva o viata! Doamna doctor Doina Gosa, Directorul Centrului de Transfuzii Sanguine din Bucuresti, da dimensiunea situatiei:”Am avea nevoie de 500 de pungi de sange pe zi. Acum recoltam in jur de 150 – 180, maximum 200 de unitati”

“Contextul alarmant din ultimele trei-patru luni – cand doar 70% din cererea de sange a spitalelor a putut fi acoperita – ne-a determinat sa luam atitudine si sa declansam aceasta campanie nationala, pe termen nelimitat!”, a declarat Catalin Alistari – Redactor Sef Libertatea si Head of Digital, Ringier Romania. 

 

Acoperire media extensiva si posibilitatea de mobilizare rapida in caz de nevoie

Pentru a constientiza si mobiliza un numar cat mai mare de persoane apte sa doneze sange, LIBERATEA a lansat platforma http://doneazasange.libertatea.ro/, care reuneste informatii esentiale precum:

  • criteriile de eligibilitate pentru a putea deveni donator
  • harta interactiva cu datele de contact ale centrelor de transfuzii sanguine din toata tara
  • un blog cu articole, interviuri si cazuri ale persoanelor aflate in suferinta.

In plus, cei care acceseaza site-ul pot sa isi creeze si sa isi descarce un cover personalizat pentru pagina lor de facebook, devenind astfel ambasadori al campaniei in randul prietenilor si cunostintelor.

Campania va beneficia de promovare in toate publicatiile trustului Ringier, de la cotidianul LIBERTATEA, publicatiile saptamanale si bi-lunare: Libertatea pentru Femei, TV Mania, TV Satelit, Auto Bild, la revistele glossy lunare: Unica, Avantaje, Psychologies, Glamour si Elle, precum si pe site-urile din portofoliu, atingand o audienta de 2,7 milioane de cititori unici pentru editiile tiparite pe luna si de 12 milioane de utilizatori unici pe luna, pentru site-urile aflate in portofoliu.

“Contam pe mobilizarea a 17% din populatia Romaniei, cititori ai publicatiilor noastre tiparite*, si pe forta din online care acceseaza site-urile aflate in portofoliul Ringier Romania, adica 21% din populatia care utilizeaza internet la nivel national**, astfel incat sa atingem un numar cat mai mare din romanii care ar putea deveni donatori de sange”, a completat Catalin Alistari. 

 

Poti cere ajutor pentru cazuri concrete

Pentru a duce campania mult mai aproape de nevoia efectiva a celor aflati in suferinta, platforma  http://doneazasange.libertatea.ro/ ofera utilizatorilor posibilitatea de a transmite un mesaj public si de a face povestea cuiva cunoscuta.

Astfel, cei care au nevoie de sange sau stiu pe cineva care are nevoie de sange pot scrie un mesaj folosind formularul dedicat de pe site, urmand ca un redactor LIBERTATEA sa ii contacteze pentru a promova povestea intr-un articol ce va fi publicat pe site-ul campaniei sau in ziar. In acest fel, donatorii pot opta sa doneze sange pentru un caz anume, daca exista compatibilitate din punct de vedere medical sau pot dona pentru rezerva centrului de transfuzii.

In plus, cei care doresc sa ofere informatii despre astfel de cazuri sau sa viralizeze informatia si cu ajutorul canalelor de socializare pot accesa si pagina de facebook a campaniei:  https://www.facebook.com/sangedinsangeletau.

 

* cf. datelor BRAT

** SATI

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top