Now Reading
SOS Satele Copiilor lanseaza proiectul ”Impreuna pentru viitor!”

SOS Satele Copiilor lanseaza proiectul ”Impreuna pentru viitor!”

Revista Psychologies

Bucuresti, 29 aprilie 2010. SOS Satele Copiilor, organizatie cu 20 de ani de activitate in Romania si 60 de ani de activitate la nivel international, a lansat astazi, in parteneriat cu Scoala nr. 12 din Bucuresti al 17-lea proiect SOS in beneficiul copiilor si parintilor aflati in dificultate: „Impreuna pentru viitor!”.

SOS Satele Copiilor

Obiectivul principal al acestui proiect educational cu o durata de trei ani este promovarea educatiei centrate pe copil. Fiecare elev are dreptul la o educatie de calitate. De aceea, proiectul are activitati si programe atat pentru elevi, cat si pentru profesori si parinti.

  • Valoarea anuala a proiectului este de 40.000 de euro, finantare asigurata in totalitate de SOS.
  • In anul 2010, vor beneficia de acest program 500 de copii (23 care locuiesc in satul SOS Bucuresti, 2 beneficiari ai programului SOS de intarire a familiei si 475 de copii din comunitate), 50 de parinti si 23 de profesori.
  • Un astfel de proiect a fost lansat la 24 martie 2010 la Cisnadie, unde se afla un alt Sat SOS.
  • De asemenea, acest proiect educational este implementat de SOS Kinderdorf International si in alte tari incepand cu anul 2009.

Scoala nr. 12 Bucuresti a fost aleasa ca scoala partenera in acest proiect avand in vedere proximitatea fata de Satul SOS Bucuresti, lucru ce va facilita folosirea infrastructurii si a personalului ambelor parti implicate (SOS si scoala) in procesul de implementare a proiectului. De asemenea, cei mai multi copii din Satul SOS Bucuresti au invatat si invata, in prezent, la aceasta scoala.

„Aproximativ 25 de copii beneficiari ai SOS Satele Copiilor Romania invata la Scoala nr.12 cu care avem un parteneriat de lunga durata. Prin acest proiect ne propunem sa imbunatatim relatia copil- parinte- scoala, sa crestem numarul de activitati comune intre profesori, parinti si elevi, sa motivam copiii sa mearga cu drag la scoala, sa reducem abandonul scolar si sa imbunatatim nivelul de implicare al parintilor in problemele copiilor, prin dezvoltarea abilitatilor de intelegere a nevoilor acestora, ca principali responsabili de ingrijirea si educatia lor”, a declarat Lucretia Moldoveanu, director executiv SOS Satele Copiilor Romania.

SOS Masina cu Jucarii, program social mobil de tip Playbus specializat in educatie prin metode ludice, si SOS Centru de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii Bucuresti, program de intarire a familiei, sunt parteneri interni ai proiectului.

„Proiectul Impreuna pentru viitor! are si o componenta de training pentru profesori cu scopul de a-i incuraja sa puna mai mult accent pe educatia centrata pe copil, pe metodele interactive si pe dezvoltarea altor abilitati decat cele cognitive. Prin implicarea corpului profesonal, elevii vor beneficia de meditatii gratuite pentru principalele discipline de invatamant (romana, matematica), si pentru limbi straine (engleza – franceza), dupa orele de curs, pe model after school”, a mai spus Lucretia Moldoveanu.

In cadrul evenimentului de lansare de la Bucuresti, SOS Masina cu Jucarii a desfasurat activitati pentru copiii din clasa I. La eveniment, au participat reprezentanti ai DGASPC, ai Inspectoratului Scolar al Sectorului 1, reprezentanti ai Scolii nr. 12 si ai SOS Satele Copiilor, parinti si elevi.

Asociatia SOS Satele Copiilor Romania (www.sos-satelecopiilor.ro) este membra a SOS Kinderdorf International, cea mai mare organizatie caritabila din lume, prezenta in 132 de tari cu peste 1800 de programe si facilitati pentru copii. Viziunea SOS Satele Copiilor este ca fiecare copil sa aiba o familie, sa creasca inconjurat de dragoste, respect si in siguranta.

SOS Satele CopiilorSOS Satele Copiilor

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top