CITESTI ACUM
Speriați de ger și viscol, turiștii români  își cumpără vacanțe exotice!

Speriați de ger și viscol, turiștii români  își cumpără vacanțe exotice!

Luna ianuarie vine cu reduceri de până la 40% la sejururile de tip Last Minute în destinații calde. Potrivit datelor furnizate de Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România, tot mai mulți turiști profită de tarifele reduse la vacanțele exotice (cumulate și cu scăderile firești ale prețurilor vacanțelor în perioada de după Revelion), alegând să plece în locuri unde se pot relaxa la plajă, precum Dubai, Republica Dominicană, Thailanda sau Maldive.

 

 

Vacanţele exotice au devenit tot mai atractive pentru turiştii români în ultimii 2-3 ani, observându-se creşteri importante ale rezervărilor pentru destinaţiile îndepărtate şi calde pe durata sezonului de iarnă din ţara noastră.

“În ultimii ani, turiștii români sunt din ce în ce mai interesați de Dubai și Emiratele Arabe Unite. Cererea pentru această zonă a crescut în anul 2013, fiind în continuă expansiune până în prezent.

Numărul celor care și-au petrecut vacanțele în această destinație, prin agenția Christian Tour, a crescut în 2016 cu peste 30% faţă de anul anterior. În prima parte a anului 2017, trendul se păstrează, de asemenea, ascendent”, a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Cea mai bună perioadă pentru achiziționarea vacanțelor exotice se situează între lunile octombrie-noiembrie, când apar ofertele de tip Early Booking.

Însă un număr tot mai mare de turiști profită și de numeroasele reduceri Last Minute disponibile cu precădere după perioada sărbătorilor de iarnă.

Intervalul optim de călătorie în destinații calde din Asia de Sud-Est, Orientul Mijlociu sau Caraibe, este cuprins între noiembrie – aprilie.

Turiștii care vânează cele mai mici tarife la vacanțele scumpe, aleg să călătorească imediat după sărbătorile de iarnă, când prețurile scad cu până la 35-40%.

Astfel, se constată că un număr tot mai mare de români solicită vacanţe în zone calde în această perioadă friguroasă din România.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, în ultimele două săptămâni se estimează o creștere a cererii de până la 20-25%, pentru astfel de sejururi.

Cele mai căutate destinaţii exotice în acest sezon sunt Dubai & Emiratele Arabe (fiind la modă atât vacanţele în oraş, cât şi în resorturi aflate pe plajă în alte Emirate); Thailanda (cu precădere zonele de plajă din Phuket, Krabi sau Koh Samui), Bali, Republica Dominicană, Mexic, Maldive și Zanzibar.

Pentru un sejur de 7 nopți în Dubai tarifele pornesc de la numai 500-550 euro/persoană. Un sejur similar în Thailanda, Bali sau Republica Dominicană costă între 1.000-1.200 euro/persoană. Iar pentru o vacanță în Maldive sau Zanzibar, turiștii plătesc între 1500-1600 de euro/persoană.

Pachetele includ bilet de avion, 7 nopţi de cazare în resorturi de 3*- 4*, şi masă inclusă în funcţie de hotelul ales şi de specificul destinaţiei (ex. Rep. Dominicană şi Mexic sunt celebre pentru resorturile All Inclusive, în timp ce în Dubai sau Thailanda cele mai multe unități oferă cazare cu mic-dejun).

Potrivit studiului realizat de agenția Christian Tour, turiștii care merg în vacanțe exotice pe perioada iernii sunt cupluri sau familii cu vârste cuprinse între 30-45 de ani, cu un copil mai mare de șapte ani, având venituri ridicate și care provin din principalele orașe ale țării, precum București, Cluj, Timișoara sau Constanța.

Dubai a devenit tot mai căutat de români pe fondul diminuării substanțiale a costului sejurului.

Există acum un număr tot mai mare de zboruri spre Dubai, operate atât de companii de linie (Tarom şi Fly Dubai), dar şi low cost (Wizz Air, cu zboruri din Bucureşti şi din Cluj Napoca).

De asemenea, introducerea cursei directe Cluj-Dubai, a dus la creșterea vânzărilor cu peste 70% în ultimul an, către această destinație.

 

 

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!