Now Reading
Start la inscrierile pentru Scoala de Vara a Educatiei de Excelenta

Start la inscrierile pentru Scoala de Vara a Educatiei de Excelenta

Revista Psychologies

Scoala de Vara a Educatiei de Excelenta

IRSCA Gifted Education lanseaza o invitatie profesionistilor din mediul scolar si social sa se inscrie la cea de-a III-a editie a Scolii de Vara a Educatiei de Excelenta care se va desfasura in perioada 12-20 iulie, in Lugoj.

Inscrierile dureaza 1 luna, pana pe 20 iunie.

Educatia excelentei pentru o societate centrata pe copil este tema editiei care va aduce o noutate in liniile tehnologiilor didactice de succes aplicabile in educatia din Romania respectand principiile si valorile morale privind natura inzestrarii la fiecare copil, indiferent de natura sociala si culturala. Profesionistii din intreaga tara, respectiv din mediul educational, social si de sanatate sunt invitati sa participe la inscrierile cursurilor Scolii de Vara a Educatiei de Excelenta, editia a III-a, gazduita de data aceasta de Lugoj.

Cursurile se adreseaza atat educatorilor, profesorilor cat si lucratorilor sociali din sistemul de protectie speciala, derulandu-se in mai multe ateliere de dezbatere pe module de specialitate, conduse de expertii IRSCA Gifted Education. Va prezentam mai jos cele mai interesante cursuri care aduc noutate in programa Scolilor de Educatia Excelentei.

Pedagogia excelentei incepe de maine, incepe azi

Ignoranta noastra poate compromite viitorul multor copii inzestrati. Este timpul sa privim in era modernismului si sa ne definim ca o putere salvatoare generatiilor, unde talentul fiecarui tanar sa infloreasca in societate. Florian Colceag, expert international in educatia excelentei va sustine un curs pe tema dezvoltarii stiintifice in pedagogia excelentei, deoarece:

“In perioada in care omenirea si natiunea sunt in crize majore exista speranta ca undeva se vor gasi oameni providentiali care sa rezolve problemele aparute si sa aduca inapoi echilibrul, bunastarea, pacea si armonia cu natura. Oamenii isi amintesc de aceste persoane doar in clipe grele, noi facem eforturi sa le asiguram un mediu in care toti copiii sa poata ajunge oameni providentiali. Programul de educatie de excelenta ajuta copiii sa-si dezvolte abilitatile cognitive, sociale, morale si practice care sa le permita sa fie de folos lumii in care traim in clipe bune, si mai ales in clipe grele. Este un sistem de educatie reformator care ofera bune practici validate de patruzeci de ani in alte parti ale lumii si care au adus prosperitatea, buna intelegere, dezvoltare si o lume mai buna acolo unde au fost implementate”

Arhitectura unui sistem educativ performant

Programele educative asociate, curricula si evaluarea, formarea profesionala de excelenta au adus pe primele locuri pe natiuni tarile care au initiat si extins acest sistem de educatie la toate scolile, iar noi ne aflam intr-un moment in care educatia trebuie revitalizata pentru a mai avea continuitate si performanta pe viitor.

Copilul- valoare in societatea imbatranita. Cum sa fii parinte de nota 10

O tara care nu-si pretuieste valorile umane este in pericol. “Sunt copii in Romania care pornesc in calatoria vietii cu mari capacitati intelectuale dar sunt torturati de o educatie ce promoveaza trisatul si mediocritatea. Ei pornesc la drum cu speranta de a realiza ceva maret si de a face o contributie pentru ceilalti care au uitat sa viseze. Ei vin in aceasta lume cu samanta unui copac puternic dar nu le este oferita destula apa pentru a creste ceea ce ar putea fi. Li se ofera doar descurajari si sunt sprijiniti spre a deveni un nimeni” – Paul Ardelean, Ambasadorul Centrului Gifted Education, editor coordonator Revista Excelenta.

Parteneri:
ISJ Timis; reprezentant – inspector Marin Popescu.

Organizatorii locali si sponsorii:
Noemi Neamtu, director al Liceului C.Breduceanu-Lugoj; Calin Alexandru, director al G.S V.Braniste-Lugoj; Manuela Mihai, Manager al Babel SRL; Andreea Groszmuk – Co.Medi Art; Sorin Blaj U. Dragan-Lugoj; Beatrice Frentescu, psiholog; dr. M.A.Christi, profesor, prospector IRSCA Gifted Education.

Organizatorii Scolilor Educatiei de Excelenta, primele Scoli de excelenta la nivel national si European: IRSCA Gifted Education, EDUGATE

Lista completa de CURSURI si detaliile pentru INSCRIERI le puteti gasi pe pagina scolii: www.supradotati.ro/scoala.

Foto: dreamstime.com

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!