CITESTI ACUM
SteatoScreen, primul test de screening hepatic din Romania

SteatoScreen, primul test de screening hepatic din Romania

SteatoScreen permite depistarea leziunilor hepatice la persoane aparent sanatoase dar care, in realitate, pot avea un ficat afectat.

SteatoScreen se adreseaza populatiei generale, expusa la factori de risc metabolici – diabet, exces ponderal, hipertensiune arteriala, colesterol, trigliceride in exces – cat si la consumul excesiv de alcool.

Acest test permite prevenirea subiectilor aflati la risc de aparitie a sindromului metabolic, depistarea pacientilor aparent sanatosi care sunt, in realitate, afectati de acest sindrom.

Se stie ca stilul de viata modern (sedentarismul, alimentatia de tip fastfood cat si stresul cotidian) poate duce la aparitia sindromului metabolic, considerat astazi de specialisti drept maladia secolului XXI.

Subiectul afectat poate dezvolta in timp: crestere in greutate, uneori chiar obezitate, dislipidemie aterogenetica (in special hipercolesterolemie), cresteri ale transaminazelor serice, hipertensiune arteriala, rezistenta la insulina etc.

Complicatiile sindromului metabolic sunt redutabile: maladii cardiovasculare si diabet zaharat.

Testul se recomanda a fi efectuat atat pentru monitorizarea periodica a starii de sanatate cat si pentru determinarea evolutiei pacientilor aflati sub tratament.

SteatoScreen poate fi efectuat atat in spitalele de stat, cat si in sistemul medical privat din tara.

 

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!