CITESTI ACUM
6 tehnici prin care primăvara aceasta să nu îţi mai mănânci sentimentele

6 tehnici prin care primăvara aceasta să nu îţi mai mănânci sentimentele

6-tehnici-prin-care-primăvara-aceasta-să-nu-îţi-mai-mănânci-sentimentele

Ultimii ani din viaţa noastră au fost o provocare și oricât am fi încercat să anticipăm modul în care urma să fie transformată inclusiv relaţia noastră cu mâncarea nu am fi reușit.

Pe de o parte, am gătit mai mult acasă, am cumpărat local mai mult decât înainte, am fost mai atenţi la provenienţa și calitatea alimentelor, am apreciat gătitul acasă și am făcut din gătit o activitate de conectare cu cei dragi. Pe de altă parte, am fost stresaţi, obosiţi, însinguraţi, anxioși, furioși, triști, preocupaţi, insomniaci, bolnavi. Uneori, am băut mai mult alcool, am „ciugulit” mai mult, ne-am „răsfăţat” sau recompensat cu mâncare sau băutură. Adesea, am mâncat compulsiv, am mâncat emoţional, am mâncat pe pilot automat, am cedat în faţa poftelor, am mâncat pentru un strop de energie în prag de oboseală sau chiar în plin burnout.

Ne anesteziem cu mâncare!

Ca să nu mai simţim teamă, furie, incertitudine, anxietate, depresie, singurătate, dezamăgire, dor. Iar când ajungem seara acasă, obosiţi și frustraţi de job și trafic, vrem doar linişte şi să uităm de toţi și de toate, vrem doar să ne oferim o recompensă gustoasă pentru că am mai făcut faţă unei zile, o bucată de ceva care să ne aducă plăcere, confort, liniştire și mulţumire interioară. Așadar în ultimii ani, cei ai pandemiei, dar și înainte de aceștia, dacă e fim sinceri cu noi, nu foamea ne-a făcut să mâncăm nesănătos sau excesiv, să adunăm kilograme în plus, ci sufletul și mintea noastră. Acolo trebuie să ne uităm în primul rând, înainte să ne gândim la ce avem în frigider.

Citește articolul integral în ediția de aprilie a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!