Now Reading
Chiftelute de cartofi

Chiftelute de cartofi

Revista Psychologies

Ingrediente:

Pentru 4 portii:

  • 700 g cartofi (din cei recomandati pentru piure);
  • 250 g rosii;
  • 100 g cascaval;
  • 2 oua;
  • faina;
  • ulei;
  • sare, piper.

Preparare:

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se scurg, se curata de coaja si se zdrobesc.

Rosiilor li se scot coditele, se oparesc, se curata de pielita, se taie in doa si se indeparteaza semintele. Pulpa se taie marunt si se lasa putin la scurs.

Cartofii zdreobiti se amesteca cu pulpa de rosii, cu cascavalul ras si cu ouale batute. Se pune piper si sare. Daca compozitia este prea moale, se pune putina faina.

Se pun la prajit in uleiul incins si se intorc pe ambele parti, pana se rumenesc. Se scot din tigaie si se scurg de ulei pe o hartie absorbanta.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top