Now Reading
Risotto cu dovleac

Risotto cu dovleac

Revista Psychologies

Iata o combinatie de care n-am mai auzit: orez cu dovleac. Daca nu va place ce-o sa iasa, cel putin aveti alaturi puiul la gratar.

Ingrediente:

  • patru linguri de ulei de masline extra virgin;
  • un catel de usturoi pisat;
  • un ardei chilli tocat;
  • doua – trei fire de rozmarin proaspat;
  • 2-3 fire de praz taiat cuburi;
  • 225 g orez cu bobul lung;
  • 125 g branza sarata;
  • patru linguri de smantana;
  • o lingura de salvie proaspata, tocata marunt;
  • 450 g dovleac taiat cubulete;
  • un litru de zeama de legume fierte;
  • sare, piper dupa gust.

Preparare:

Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, adauga prazul, usturoiul, chilli, rozmarinul si salvia si prajeste-le cinci minute.

Adau­ga orezul si lasa-l un minut, pana ce boabele devin sticloase. Apoi pune si dovlecelul si amesteca bine.

Toarna 150 ml de zeama de legume si amesteca la foc potrivit pana scade sosul. Continua pana cand se fierbe orezul.

Ia tigaia de pe foc si adauga branza si smantana, precum si piper dupa gust. Este o granitura excelenta pentru pestele alb sau friptura de pui la gratar.

Dovleacul. Culoarea lui galben-portocalie indica faptul ca dovleacul este bogat in antioxidanti si betacaroten. Betacarotenul este o substanta ce va fi convertita de catre organism in vitamina A. Cercetari recente releva faptul ca dietele bogate in beta-caroten reduc riscul producerii anumitor tipuri de cancer si al bolilor de inima.

Orezul. Aliment satios si care da energie organismului, este o cereala indispen­sabila mentinerii echilibrului alimentar. Este unul dintre principalii furnizori de glucide, datorita continutului sau in amidon. 100 g de orez contin 81 de grame de glucide. Aceste glucide sunt absorbite lent in sange, apoi sunt transformate in glucoza.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top