Now Reading
Taliatele bologneze

Taliatele bologneze

Revista Psychologies

Stiai ca… italienii au peste 50 de feluri de paste? Ele se clasifica, evident, dupa forma lor. Exista, asadar, paste lungi – spaghetti, linguini, fusili, fettuce – in forma de funda – taliatele, papardele, fetucini etc., in forme speciale – scoici, farfale. Exista, de asemenea, pastele pentru supe (alfabetini, farfareline, inele) si pastele um­plute – tortelini, torteloni, canneloni, ravioli, raviolini, lasagnia. Unele feluri de paste sunt colorate (cele rosii, cu tomate, cele vrezi, cu spanac, cele maro, cu ciuperci sau sepia).

Ingrediente:

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • frunzele de la o telina
  • 1 catel de usturoi
  • frunze de busuioc proaspat
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 250 g carne de hamburger
  • 1 conserva de rosii
  • 400 g taliatele
  • 50 g parmezan
  • sare si piper

Preparare:

Morcovul si frunzele de telina se taie ma­runt.

Incinge uleiul intr-o tigaie, pra­jeste ceapa taiata marunt, apoi pune us­turoiul si legumele.

Adauga carnea de ham­burger, sare, piper, apoi, spre final, rosiile, si lasa pe foc 30 mi­­nute.

Fierbe taliatelele, scurge-le de apa, apoi ames­teca-le cu carnea.

Decoreaza cu parmezan ras si frunze de busuioc.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top