CITESTI ACUM
5 secrete ale unui ten luminos și hidratat

5 secrete ale unui ten luminos și hidratat

5-secrete-ale-unui-ten-luminos-și-hidratat

Tenul reprezintă imaginea principală prin intermediul căreia ne afișăm în societate. Un ten sănătos oferă indicii atât despre starea noastră de sănătate, cât și despre stările interioare, emotive. Cu toate acestea, schimbările de vreme, poluarea, stresul și viața alertă, devin și ele factori care ne influențează aspectul tenului.

Iată, așadar, cinci secrete ca să avem pielea feței luminată și hidratată, indiferent de factorii externi sau interni.

1. Curățarea tenului în fiecare seară

Chiar dacă am purtat sau nu machiaj pe parcursul zilei, curățarea tenului în fiecare seară este o etapă importantă pentru a elimina microbii, praful și toxinele adunate din atmosferă. Trăim într-un mediu poluant și alert, iar tenului nostru îi este dificil să se păstreze intact și hidratat dacă nu intervenim în acest proces. 

Astfel, putem folosi geluri sau săpunuri de curățare sau chiar apă micelară aplicată pe dischete demachiante.

2. Folosirea serumului și a cremei

Serumul este considerat o inovație în industria de îngrijire a tenului datorită concentrației puternice de elemente nutritive pentru piele, cum ar fi polifenolii antioxidanți din afine și extract de ceai negru fermentat. 

Diferența dintre serum și crema de față se realizează prin scopul pe care acestea îl întrunesc, prin acțiunea pe care o întreprind asupra pielii și prin procesul de aplicare. Scopul cremei este de hidratare a pielii, în timp ce scopul serumului este de tratare a unor deformări ale pielii, precum ridurile. 

Serumul Vichy ales trebuie aplicat după procesul de demachiere, dar înainte de crema hidratantă, astfel încât, efectul creat de cele două să fie unul benefic tenului. 

3. Adăugarea rutinei de exfoliere a tenului 

Îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafața tenului trebuie să devină o rutină cel puțin lunară, astfel încât să avem pielea curată și luminată. În acest proces trebuie să ținem cont de anotimp, întrucât exfolierile dese sunt mai puțin indicate pe timp de vară din cauza posibilității crescute a apariției acneei.

În schimb, în anotimpurile reci de toamnă și iarnă, exfolierea tenului poate deveni o ritual săptămânal.

4. Consumarea de lichide și alimente care ajută la hidratare

Recomandarea hidratării cu cel puțin doi litri de apă pe zi nu este doar un element pentru starea de bine fizică și mentală, dar și un factor important pentru a ne menține pielea hidratată și plină de energie.  

Putem suplimenta aportul de apă zilnic și prin consumarea de alimente hidratante, în special fructele și legumele, precum: pepene roșu, pepene galben, castravete, măr sau țelină.

5. Evitarea folosirii produselor cosmetice în exces

Folosirea produselor cosmetice în exces poate duce la senzația de uscăciune și oboseală a tenului. De exemplu, în timpul verii, aplicarea unor straturi multiple de fond de ten, nu mai permite porilor să “respire”, microbii, toxinele și transpirația rămânând în piele până la momentul demachierii.

Recomandat este să folosim produse cosmetice delicate și calitative, astfel încât să nu agresăm și să obosim tenul. 

Secretele unui ten luminos și hidratant constau în stilul de viață pe care îl aplicăm în îngrijirea noastră, atât la nivel extern, cât și la nivel intern. În cazul în care vă confruntați cu afecțiuni ale pielii mai grave, vă recomandăm să consultați un dermatolog.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!