Now Reading
7 motive pentru care e sănătos să bei multă apă

7 motive pentru care e sănătos să bei multă apă

Tot auzim de la medici sau din alte surse că hidratarea este extrem de importantă. Și totuși, între cafele uiți să bei apă așa cum ar trebui. Iată cum îți sabotezi singură organismul.

Citește și:

Cum să controlezi mâncatul pe fond emoțional

Alimente și activități bune pentu creier

Nu poți trăi decât câteva zile fără apă, cel mult o săptămână. Iar organismul nostru înseamnă 60% apă. Fără mâncare poți supraviețui mai mult timp.

Și totuși, nu prioritizăm consumul de apă ci pe cel al alimentelor. În procente, creierul tău este 80% apă, sângele 85%, oasele 25%, iar celulele 90%. Zilnic, bărbații ar trebui să bea 3,7 litri de apă, iar femeile 2,7 litri.

 

Ești mai puțin irascibil

Ciudat, nu? Cum ar fi ca, de acum, când cineva este nervos, în loc să vă certați, ai putea să îi spui să bea niște apă….

Totuși, există și cercetări care spun că deshidratarea îți poate afecta dispoziția, devii mai irascibil și nemulțumit. Deci pentru a gândi mai clar și a fi mai binedispus, consumă mai multă apă.

 

Poți avea rezultate mai bune…

… mai ales atunci când faci sport. Țesutul nostru musculos înseamnă 75% apă. Deci pentru a ne menține în formă, o hidratare corespunzătoare este mai mult decât necesară.

Deshidratarea înseamnă și amețeală, slăbiciune și oboseală. Poate ai citit și tu că este recomandat ca dimineața, când te trezești să bei un pahar cu apă.

Așadar, nu da fuga la cafea. Bea apă înainte. Te va ajuta să intri mai repede în ritm.

 

Vei pierde mai ușor în greutate

Nu știm nicio dietă în care să nu ni se spună să bem mai multă apă. Știai că uneori, atunci când avem senzația de foame, în realitate ne este sete?

Dacă ignorăm setea, organismul încearcă să ne atragă atenția, iar sistemul de alarmă poate fi codificat în senzația de foame.

Pentru cei care încearcă să piardă în greutate, consumul de apă reduce apetitul, păstrează organismul hidratat și ne ajută să pierdem mai ușor kilogramele în plus.

 

Mai puține dureri articulare

Te dor încheieturile? Știi că atunci când bei multă apă păstrezi cartilagiile moi și hidratate? În modul acesta glucozamine contribuie la reducerea durerilor, ajutând cartilagiile să absoarbă apa.

 

Sistemul tău digestiv are nevoie de apă

…pentru a funcționa corespunzător. Iar pe aceasta o elimini de fiecare dată când urinezi sau atunci când transpiri. Alături de o mulțime de toxine pe care astfel le expulzezi din organismul tău.

Dacă nu te hidratezi corespunzător, organismul tău se detoxifică mai puțin, cauzând o multitudine de probleme. În plus, în combinație cu fibrele, apa ajută la remedierea constipației.

 

Ai migrene? Bea apă.

Știai că migrenele sunt provocate de deshidratare? Consumul de apă te ajută să suferi mai rar și mai puțin din cauza durerilor de cap.

Chiar și atunci când încep, înainte de a apela la medicamente, bea apă.

 

Vrei o piele sănătoasă?

Cine nu își dorește o piele strălucitoare? Cheltuim o mulțime de bani pe produse cosmetice care ne promit o piele mai hidratată, mai tânără, mai sănătoasă. Și totuși, uităm de abecedarul în obținerea acesteia: o hidratare corespunzătoare și o alimentație sănătoasă.

Pielea este cel mai mare organ al corpului, iar consumul de apă îi va îmbunătăți culoarea și textura, ajutând-o să genereze noi celule.

Foto: 123rf.com

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!