CITESTI ACUM
Câtă importanță acorzi alegerii șamponului?

Câtă importanță acorzi alegerii șamponului?

câtă-importanță-acorzi-alegerii-șamponului

De cele mai multe ori, găsirea șamponului potrivit pare o misiune imposibilă, mai ales din cauza faptului că varietatea produselor destinate îngrijirii părului este extrem de mare. Așadar, nu este de mirare că în procesul de alegere a șamponului apar stări de confuzie și nervozitate, din cauza faptului că oferta din magazine este atât de variată, încât devine copleșitoare. Este, oare, alegerea șamponului o misiune imposibilă?

Fără urmă de îndoială, părul joacă un rol important în aspectul estetic, iar cu cât podoaba capilară arată mai bine, cu atât se accentuează starea de bine și crește nivelul de încredere în sine. Vestea bună este că un păr sănătos și plin de vitalitate poate fi obținut și menținut, dacă reușești să gasești șamponul potrivit părului tău.

Dacă șamponul folosit este potrivit tipului tău de par și daca contine ingredientele optime va reprezenta baza unei rutine corespunzătoare de îngrijire a părului. Așadar, alegerea șamponului necorespunzător poate dăuna atât părului, cât și scalpului în timp ce utilizarea șamponul potrivit va oferi părului strălucirea și suplețea mult dorită.

Pentru a alege un șampon potrivit părului și scalpului, trebuie să se cunoască detalii despre cele mai optime ingrediente dar și despre nevoile părului respectiv.

Te-ai gândit vreodată să alegi un șampon ce are la bază componente naturale?

Iată de ce un șampon cu ingrediente naturale poate fi o alegere inspirată.

Ingredientele naturale sunt folosite cu succes încă din cele mai vechi timpuri pentru tratarea sau prevenirea unei varietăți de probleme, care mai de care mai diverse. De asemenea, acestea sunt extrem de sigure, pentru ca majoritatea nu au efecte adverse dăunătoare organismului și nu cauzează alergii sau alte probleme la nivelul scalpului. Cel mai mare avantaj al unui șampon natural este că poate rezolva mai multe probleme ale părului sau scalpului în același timp. Astfel, este suficientă folosirea unui singur produs, care conține mai multe ingrediente naturale cu acțiuni multiple.

Două dintre cele mai bune ingrediente naturale pe care le poate conține un șampon natural sunt extractul din fructe de Amla și extractul din păstăi de Shikakai. Deși aceste plante sunt mai puțin cunoscute in România, un șampon natural cu formula bazată pe aceste ingrediente este excelentă pentru toate tipurile de păr, datorită multiplelor proprietăți pe care le au cele două plante.

De exemplu, Shikakai mai este denumit și „fructul pentru păr”, tocmai datorită faptului că, prin proprietățile pe care le are, acționează activ în combaterea multor probleme cu care se poate confrunta podoaba capilară. Fructul are un conținut ridicat în acizi organici și saponine, iar prezența acestora într-un șampon natural este benefică atât pentru scalp, cât și pentru păr. Pe de altă parte, Amla este un fruct care conține nutrienți esențiali și care are un conținut ridicat de vitamina C, aducând o serie de beneficii părului.

Două produse ce conțin aceste plante sunt ALOE ANTIDANDRUFF HAIR CLEANSER și AMLA HAIR CLEANSER din gama de cosmetice DELUXE a companiei Ayurmed®.

AMLA HAIR CLEANSER este un șampon destinat mai ales părului uscat și deteriorat creat după o formulă tradiţională ayurvedică. În compoziţia acestui șampon natural se găsesc nutrienţii care contribuie la hrănirea firului de păr pe toată lungimea lui, împiedicând degradarea vârfurilor.

ALOE ANTIDANDRUFF HAIR CLEANSER este un șampon antimătreaţă ce conţine extracte din Aloe, Neem, Fenicul și Nuci de săpun, plante folosite de mii de ani în medicina ayurvedică pentru menținerea sănătății părului. Acest șampon natural acţionează delicat, dar eficient asupra pielii capului, reglează secreția de sebum, calmează iritaţiile și inflamaţiile, combătând mătreaţa fără a afecta pH-ul scalpului.

În concluzie, un șampon natural bun poate fi folosit pentru combaterea unei varietăți de probleme ale părului și scalpului deopotrivă. Este vorba despre un singur produs destinat atât îngrijirii podoabei capilare, cât și pielii capului. De asemenea, este lipsit de ingrediente sintetice nocive, care de cele mai multe ori creează și mai multe probleme, în loc să le rezolve pe cele existente. În plus, un șampon natural poate fi utilizat frecvent, pentru că are o formulă blândă pentru păr și scalp.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!