Now Reading
Ce este atacul de panică?

Ce este atacul de panică?

Avatar photo
ce-este-atacul-de-panică

În ultimii ani, o mare parte a populaţiei se confruntă cu atacurile de panică. Astfel, pentru a depăşi aceste momente, este nevoie de ajutor specializat. Aşadar, anumite persoane chiar învaţă cum să acorde primul ajutor în cazul atacurilor de panică, pentru a îi ajuta pe cei dragi, care suferă de această afecţiune. În cazul în care doreşti să înveţi mai multe despre atacurile de panică, cât şi despre modul în care le poţi controla, poţi afla mai multe informaţii de pe site-urile specializate. Aşadar, află tehnicile pe Puterea Minţii pentru a îi ajuta oricând pe cei care au nevoie de tine.

Înainte de a începe lectura cu privire la cele mai utilizate tehnici de primul ajutor în cazul acestor episoade, trebuie să înţelegi ce sunt atacurile de panică şi ce schimbări fiziologice survin în timpul acestora. În acest mod vei avea o înţelegere mult mai amplă cu privire la modul de gestiune a atacurilor de panică. Totodată, vei putea înţelege etapele atacului şi cum poate fi combatat mai repede şi eficient.

Atacurile de panică sunt caracterizate ca şi episoade de panică, ce se află la un nivel foarte ridicat. Din cauza aceasta, organismul reacţionează la stimuli non-existenţi pentru el. Atacurile de panică sunt de scurtă durată, dar acestea sunt resimţite ca şi când ar dura ore. Intensitatea panicii este la cote alarmante, iar organismul se comportă ca şi în cazul fricii de deces. Există mai multe etape ale atacului:

  1. Etapa dinaintea atacului de panică

În această etapă organismul încă funcţionează în parametri normali. Totuşi, individul în cauză poate simţi diferite simptome, precum: creşterea pulsului şi a tensiunii arteriale, dificultate respiratorie, dureri musculare sau migrene. Majoritatea simptomelor încă nu sunt reale, ci doar resimţite de individ.

Aşadar, în momentul în care atacul de panică se află în prima fază, puteţi ajuta individul prin coordonarea respiraţiei (inspirare timp de 5 secunde – reţinere timp de 10 secunde – expirare timp de 5 secunde), precum şi consultarea acestuia. Acest proces va ajuta persoana să se liniştească. Este recomandat ca atacul de panică să fie controlat încă de la prima fază. În cazul în care tehnicile aplicate acasă nu dau roade, cea mai bună variantă este aceea de a apela la specialiști, așa sum sunt și cei de la Puterea Minții.

  1. Etapa doi – atacul de panică

În etapa doi toate simptomele resimţite de individ sunt reale: pulsul şi tensiunea arterială cresc, dificultate respiratorie, iar în anumite cazuri apar migrenele şi durerile musculare. Panica creşte şi poate fi greu de controlat. În acest moment este important să îi coordonaţi respiraţia individului (aceeaşi tehnică precum cea menţionată anterior), să îi oferiţi apă, să îl scoateţi afară la aer rece, să vorbiţi cu el, să îi puneţi muzică ambientală. În acest mod panica va scădea.

  1. Etapa post-atacului de panică

După ce panica a scăzut din intesitate, corpul se relaxează. În aceste cazuri se poate resimţi oboseala. Este important ca în aceste momente să vorbeşti cu individul şi să afli mai multe despre fricile sale. În acest mod vei putea ştii cu adevărat cum să îl ajuţi pe viitor.

Atacurile de panică sunt extrem de frecvente în rândul populaţiei de toate vârstele. Aşadar, cunoaşterea tehnicilor de primul ajutor în astfel de situaţii poate fii extrem de utilă pentru persoanele care experimentează astfel de episoade.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top