Now Reading
Imunitate ridicată pentru copilul tău

Imunitate ridicată pentru copilul tău

andreea-elena-iorgu
imunitate-ridicată-pentru-copilul-tău

Atunci când copiii încep școala și intră în colectivitate este lesne de înțeles că riscul de contaminare este mai mare, astfel că doar copiii cu un sistem imunitar echilibrat vor face față cu brio perioadelor de viroze.

Un sistem imunitar bun este mai important ca niciodată în contextul pandemiei. Astfel, susținerea și stimularea lui este o idee de care sunt preocupate din ce în ce mai multe persoane, în special pentru copii, deoarece sănătatea copiilor este cea mai importantă pentru fiecare părinte.

Diferența dintre o persoană cu sistem imunitar echilibrat și una cu imunitate slabă este dată de stilul de viață și de mici gesturi din rutina zilnică. Cele mai benefice obiceiuri sunt: spălatul pe mâini, evitarea atingerii feței, o dietă echilibrată și bogată în nutrienți, un somn sănătos, sportul și controlul stresului. Putem ajuta organismul și printr-un aport de suplimente alimentare care contribuie la combaterea dezechilibrelor și carențelor.

Pentru a ne da seama de ce anume are nevoie copilul nostru trebuie să fim atenți la câteva aspecte; stilul de viață, nivelul de stres și germenii la care este expus organismul joacă un rol extrem de important. Așa că ar fi bine să analizăm cât de des răcește copilul, în ce perioade din an răcește, care este rutina lui zilnică, care îi sunt obiceiurile alimentare și, mai ales, cum se prezintă sistemul lui digestiv?

Sistemul digestiv este responsabil în mare măsură pentru sănătatea și echilibrul întregului organism. Sistemul digestiv influenţează, controlează și reglează un mare număr de procese biologice care alcătuiesc viaţa unui organism sănătos. Așadar, e important să acordăm o mai mare atenție alimentației, întrucât aceasta ar putea să ne influențeze mai mult decât am fi crezut! Imunitatea este în strânsă legătură cu sistemul digestiv, cu microbiota (flora intestinală) și cu nivelul de stres.

Iată cum putem avea grijă de sănătatea sistemului digestiv al copilului:

Alimentația – aportul zilnic de alimentele sănătoase, consumul regulat de fructe, legume, hidratarea și orele regulate de masă sunt un prim pas. După ingerare și digestie, prin absorbția nutrienților se finalizează procesul de alimentație, în sânge ajungând nutrienții esențiali pentru sistemul imunitar. Însă dacă vorbim despre copilași care sunt constipați sau au scaune moi, flatulență, dureri de burtică și lipsa apetitului, înseamnă că procesul de digestie și absorbție nu funcționează corect și aceasta poate fi cauza îmbolnăvirilor și a imunității lor precare.

Resetarea obiceiurilor alimentare poate fi dificilă, mai ales în cazul unui copil. Dar nu e ceva imposibil. Este importantă atât stabilirea clară a unui orar alimentar fix, precum și selecția atentă a alimentelor permise. Ulterior se poate apela la suplimente alimentare din plante pentru a repara dezechilibrele produse deja.

Combaterea stresului – al doilea mare factor care afectează imunitatea copiilor este stresul. Poate părea uimitor, dar modul cum percep copiii întâmplările din jurul lor reprezintă factori majori de stres și dezechilibru emoțional. Astfel, ei sunt stresați la începutul școlii, când vacanța s-a terminat și rutina se schimbă, îi stresează apariția temelor și a examenelor, comportamentul profesorilor severi sau chiar antipatiile dintre colegi. Așa se explică incidența crescută de îmbolnăviri, în mod special la început de an școlar.

Studiind îndelung cauzele și controversele stimulării imunității și încercând să găsească o soluție optimă, specialiștii Ayurmed® au găsit o formulă care întrunește principalele cerințe pentru a obține o imunitate echilibrată. Alegând să se concentreze pe funcțiile sistemelor principale ale organismului, sistemul digestiv și sistemul nervos, vor ajuta implicit reglarea sistemului imunitar. Cu ajutorul plantelor din produsul HAPPY KID® are loc reglarea digestiei, fiind stimulate secrețiile enzimatice, absorbția nutrienților, dezvoltarea florei intestinale și echilibrarea tranzitului, în urma cărora se va regla și apetitul copilului, care va reveni la normal. Iar cu ajutorul plantei Bacopa Monnieri (isopul de apă) sunt stabilizate emoțiile, stresul, trăirile intense și neliniștile și sunt susținute dezvoltarea mentală și randamentul intelectual al copiilor.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top